Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Toch geen bussen naar Amsterdam
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Toch geen bussen naar Amsterdam

Veiligheidsrisico onaanvaardbaar groot

13 nov 2001 - Door: DvG

Ajax-PSV: Toch geen PSV bussen naar Amsterdam

Vanaf afgelopen vrijdag heeft de Supportersvereniging PSV contact gezocht en gekregen met de KNVB, de heer Van Praag (voorzitter Ajax) en Burgemeester Welschen van Eindhoven met het verzoek om de heer Cohen (burgemeester van Amsterdam) te benaderen over het probleem bussen naar Amsterdam.

Maandagavond heeft de heer Welschen ons ge´nformeerd over de inhoud van zijn gesprek met Cohen.

Laatstgenoemde heeft zich uitgebreid laten informeren en heeft Welschen onmiddellijk overtuigd van het feit dat busvervoer absoluut niet kan plaatsvinden. Letterlijk zei de heer Welschen: "Indien ik in Eindhoven op basis van de beschikbare informatie een beslissing zou moeten nemen had ik ook om veiligheidsredenen het busvervoer verboden".

"De gerezen spanning" zoals aangegeven door een vertegenwoordigster van de Gemeente Amsterdam had totaal niets te maken met PSV supporters, aldus Welschen. Wel zou er een onaanvaardbaar veiligheidsrisico ontstaan voor de PSV Supporters die per bus zouden worden vervoerd.

Overigens, uit de verklaring in het Eindhovens Dagblad van 13 november 2001 van een woordvoerder van de Politie Amsterdam blijkt dat hij niet op de hoogte is van de ontwikkelingen vanaf begin oktober. Ook is onjuist dat met PSV in het begin van het seizoen afspraken zijn gemaakt.

Gezien de verklaring die wij hebben ontvangen van Burgemeester Welschen heeft het bestuur van de Supportersvereniging helaas moeten besluiten alsnog af te zien van het organiseren van een busreis naar Amsterdam.

Wel zullen via de SOVS nadere gesprekken met de Gemeente Amsterdam gaan plaatsvinden over de mogelijkheden van busvervoer in de nabije toekomst.