PSV geeft winst uit handen

22 nov 2001 - Door: DvG & RD
Arnold Bruggink

PSV heeft het eerste duel in de UEFA CUP tegen PAOK Saloniki met 3-2 verloren.
Na 20 minuten kwam PSV op een 0-1 voorsprong na een knappe kopbal van John de Jong op een voorzet van Jan Heintze.
Daarna leek PSV alles goed onder controle te hebben, maar in de 35e minuut kwam PAOK toch langszij nadat in eerste instantie Rommedahl en Vennegoor de bal verspeelden en Nikiforov zich liet passeren. Nog geen 4 minuten later was het wederom PAOK dat tot scoren kwam na een afgeslagen corner die snoeihard werd ingeschoten.
PSV leek even de draad kwijt maar wist toch met 2-1 de rust in te gaan.
In de tweede helft leek PSV nog steeds zoekende wat in de 69e minuut zelfs leidde tot een 3-1 achterstand, een doemscenario leek werkelijkheid te worden.
Na de wissel van Kezman voor Vennegoor wist Bruggink PSV in de race te houden door de 3-2 te scoren. Over 2 weken heeft PSV genoeg aan een kleine overwinning om verder te gaan in de UEFA-Cup.