Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV legt Ajax over de knie
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV legt Ajax over de knie

Sterke eerste helft basis voor overwinning

25 nov 2001 - Door: HK
Dennis Rommedahl

Het begint zo langzamerhand een beetje op het intrappen van een open deur te lijken, maar Ajax was ook vandaag niet in staat om in de ArenA te winnen van PSV. Sterker nog, de Eindhovenaren sloegen in de beginfase twee maal toe en legden daarmee de basis voor een relatief eenvoudige overwinning: 1-3. Het hol van de leeuw begint voor de Eindhovenaren meer op het hol van een brullende muis te lijken.

PSV speelde met name de eerste helft uiterst geconcentreerd. Ajax was opnieuw in een behoudende formatie gestart en speelde PSV daarmee in de kaart. De Eindhovenaren vonden steeds eenvoudig de vrije man en profiteerden via Kezman (intikkertje) en Lucius (prachtig schot van buiten de '16') van slecht ingrijpen door de Ajax-defensie. PSV geloofde het daarna wel en omdat de Amsterdammers geen haast maakten om op de bal te jagen, bleef PSV simpel overeind. Voorin speelde Kezman (hij stond in de spits samen met Vennegoor) zeer gedreven. Hij was altijd aanspeelbaar, verloor zelden een duel en was een ware plaag voor de Amsterdammers. Het hoge bezoek uit Milaan zal de verrichtingen van de Joegoslaaf met tevredenheid hebben aanschouwd.

Na de pauze stond er een ander Ajax in het veld. Co Adriaanse had met het inbrengen van Mido en Van der Meijde voor een duidelijk aanvallender concept gekozen. PSV werd onder druk gezet en Ajax kreeg enkele kansen. Wamberto en Ibrahimovic hadden het vizier niet op scherp staan. Een treffer van Mido werd afgekeurd wegens leunen. Jan Heintze miste nog een enorme kans voor PSV, maar zag ploeggenoot en invaller Dennis Rommedahl de definitieve genadeklap uitdelen. Een door Jol onterecht gegeven strafschop werd door Bergdolmo beheerst ingeschoten, waarmee de spreekwoordelijke eer voor de Amsterdammers gered was.

PSV zag Bouma en Faber uitvallen met blessures. Met name de blessure van Faber zou nog een staartje kunnen krijgen. Hij kreeg in een luchtduel met Ibrahimovic een elleboog in zijn nek. De Zweedse aanvaller van Ajax heeft al vaker last gehad van 'wapperende handjes en ellebogen'. Hoe ernstig beide blessures zijn, is op dit moment nog niet bekend.


Karakteristieken

Ajax:
Fred Grim, Hatem Trabelsi (78. John Heitinga), Andre Bergdĝlmo, Christian Chivu, Maxwell, Abubakari Yakubu (46. Andy van der Meyde), Tomás Galásek, Rafael van der Vaart, John O'Brien (46. Achmed 'Mido' Hossam), Wamberto, Zlatan Ibrahimovic

PSV:
Ronald Waterreus, André Ooijer, Ernest Faber (57. Eric Addo), Yuri Nikiforov, Jan Heintze, Kasper Bĝgelund (77. Dennis Rommedahl), Theo Lucius, Johann Vogel, Wilfred Bouma (26. Adil Ramzi), Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink

Scheidsrechter: Dick Jol

Toeschouwers: 42.000

Kaarten
Geel: O'Brien, Trabelsi, Mido (Ajax), Ramzi (PSV)

Scoreverloop:
0-1 Kezman (7.)
0-2 Lucius (13.)
0-3 Rommedahl (80.)
1-3 Bergdĝlmo (strafschop, 87.)