Home > Nieuws > PSV houdt eindelijk weer de nul

PSV houdt eindelijk weer de nul

1 apr 2012
Matavz

EINDHOVEN – PSV heeft haar supporters in eigen stadion geen voetbalspektakel voor weten te schotelen. Lange tijd stond het 1-0 na een goal van Tim Matavz in de negende minuut. In de laatste minuut van de officiële speeltijd verdubbelde invaller Memphis Depay de marge. Ola Toivonen had met nog twintig minuten te spelen dé kans om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen maar hij schoot zijn penalty huizenhoog over het doel van Dennis Gentenaar. Saillant detail: Het was negentien wedstrijden geleden dat PSV de nul hield.

Door: Noël van de Laar

Alle ogen zouden vandaag gericht zijn op Kevin Blom, de scheidsrechter die bij het competitieduel tussen FC Twente en PSV Kevin Strootman ten onrechte met een rode kaart naar de kleedkamer stuurde. Deze kaart leverde zoveel ophef op in voetballend Nederland waardoor Kevin Blom tot op vandaag ontheven was van het fluiten van wedstrijden van PSV.

Met de voormalige publiekslieveling Gomes als getuige begon PSV voortvarend aan de wedstrijd tegen de Limburgse degradatiekandidaat. Na negen minuten stond de eerste treffer al op het scorebord. Na een goede steekbal van Jeremain Lens draaide Tim Matavz weg bij zijn tegenstander en de Sloveen promoveerde de bal vervolgens in de verre hoek tot een doelpunt.

PSV nam na het openen van de score wat gas terug maar wist VVV wel continue op de eigen helft vast te zetten zonder zelf daarbij veel kansen te creëren. Bij het geringe aantal mogelijkheden vonden Lens, Matavz, Toivonen en Labyad telkens Dennis Gentenaar op hun pad die erger leed voor VVV wist te voorkomen. De stand bij de rust bleef dan ook beperkt tot 1-0.

Hoewel er op het veld weinig gebeurde in het begin van de tweede helft werden de supporters van PSV toch vermaakt door een “ereronde” langs de oost-tribune van Heurelho Da Silva Gomes, die aan populariteit niks heeft ingeleverd sinds zijn vertrek bij PSV. Hoogtepunt van de tweede helft dat wel op het veld plaatsvond was een inzet van Jeremain Lens die ternauwernood langs het doel werd getikt door Dennis Gentenaar. Uit de corner die daarop volgde raakte Labyad de afvallende bal hard maar het schot schampte de baal. Direct na de kans van Labyad werd Tim Matavz naar de kant gehaald en vervangen door Memphis Depay die zich zodoende nog vijfentwintig minuten mocht bewijzen.

Vier minuten na de wissel beging Ismo Vorstermans de overtreding op Jeremain Lens in het eigen zestienmetergebied. Kevin Blom kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Ola Toivonen nam plaats achter de bal maar schoot vanaf elf meter huizenhoog over het doel van Dennis Gentenaar waardoor PSV nog altijd waakzaam moest blijven voor een eventuele Venlose counter.

Daarmee maakte PSV het zich onnodig lastig tegen de laagvlieger uit Venlo. Memphis Depay verdubbelde in de slotfase nog de marge en dus wist PSV weliswaar de drie punten te pakken maar werd er niet aan het doelsaldo gewerkt zoals verwacht werd voorafgaand aan het duel. Wel werd er voor het eerst sinds negentien wedstrijden de nul gehouden, wat toch uniek is voor PSV dit seizoen. Volgende week is er geen competitievoetbal maar speelt PSV de finale van de KNVB-Beker in de Rotterdamse Kuip. Daar zal de ploeg van Phillip Cocu strijden tegen Heracles Almelo om de felbegeerde dennenappel mee naar Eindhoven te nemen en zodoende de eerste prijs van het seizoen te pakken.