Home > Nieuws > PSV wint “moeizaam” van RKSV Nuenen

PSV wint “moeizaam” van RKSV Nuenen

9 jul 2012 - Door: Noel Van de Laar
Matavz

NUENEN – Ook de tweede oefenwedstrijd in de campagne voorafgaand aan het nieuwe seizoen is door de formatie van Dick Advocaat gewonnen. Waar eerder in de week AZSV Aalten werd verslagen met 0-11 mochten de mannen van RKSV Nuenen met een tevredener gevoel huiswaarts keren. Na een ruststand van 0-2 stond er na de volle negentig minuten slechts 0-5 op het scorebord. Doelpunten werden gemaakt door Dries Mertens, Jürgen Locadia, Marcel Ritzmaier, Memphis Depay en Tim Matavz.

Door: Noël van de Laar / Foto’s: John Claessens

Waar het tegen Aalten na tien minuten al 0-2 stond moesten de vijftienhonderd toeschouwers tot de tweeëndertigste minuut wachten op het eerste doelpunt. PSV speelde in een ernstig laag tempo en wist ook nog handvol kansen te creëren. Na een dik half uur spelen vond er op achttien meter van het doel een overtreding op Jürgen Locadia plaats. Nadat de scheidsrechter de vrije trap had toegekend schoot Dries Mertens de bal op keurige wijze in het doel en leek de ban gebroken te zijn. Toch had PSV het erg lastig met het spel van de Nuenense club. Enkele minuten na het doelpunt was er dan ook een behoorlijke mogelijkheid, al dient gezegd te worden dat de kans werd veroorzaakt door een PSV’er. Een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd door Orlando Engelaar op de eigen lat gekopt. Gezegd dient te worden dat hoewel PSV het meeste balbezit had het toch Nuenen was die voor de gevaarlijkste momenten zorgde.

Nadat Orlando Engelaar bijna aantekende voor een eigen doelpunt was het twee minuten later toch weer PSV dat wist te ontsnappen via Jürgen Locadia. Op snelheid rende hij het zestienmetergebied in en schoot de bal knap achter doelman Davey Voogt. Met dat doelpunt was ook direct de ruststand bereikt en dat betekende dat de formatie in de tweede helft het al snel beter zou doen. Ruud Swinkels, Tim Matavz, Memphis Depay, Peter van Ooijen, Marcel Ritzmaier, Tufan Özbozkurt en Menno Koch mochten opdraven als vervangers van Boy Waterman, Jürgen Locadia(die in de zeventigste minuut weer terug het veld in mocht voor Özbozkurt), Jeremain Lens, Atiba Hutchinson, Dries Mertens en Timothy Derijck.

Maar ook met die nieuwe samenstelling veranderde er weinig aan het spelbeeld. Voor de neutrale toeschouwer moet het dan ook een vervelende wedstrijd geweest zijn om naar te kijken. Al liet de derde treffer minder lang op zich wachten dan de eerste treffer. Na zesenvijftig minuten maakte Marcel Ritzmaier vanuit een rebound de 0-3 en weer twintig minuten later zorgde Memphis Depay voor de vierde Eindhovense treffer. Daarmee was de spreekwoordelijke gifbeker nog niet leeg voor de Nuenense gastheren want in de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Tim Matavz de laatste treffer van de middag.

Over Tim Matavz is sinds de aanvang van de voorbereiding sowieso veel te doen. Dick Advocaat had hem op de eerste training al vermanend toegesproken over het feit dat hij tijdens zijn vakantie niet getraind leek te hebben en in ieder geval niet fit oogde. Ook na de oefenwedstrijden tegen Aalten en Nuenen spuwde de kersverse trainer zijn gal over de fitheid van met name twee spelers, waarbij hij in ieder geval op de Sloveen doelde. Zo was op te lezen uit de mond van Advocaat: "Ik begrijp niet dat jongens die een zeer slecht seizoen achter de rug hebben, niks doen. Onbegrijpelijk. Maar zij vinden het waarschijnlijk anders. Nou, ze komen er nog wel achter. Wat ik daarmee bedoel? Dat zie je straks vanzelf." Wordt vervolgd.