Home > Nieuws > PSV lijdt dure nederlaag in Solna

PSV lijdt dure nederlaag in Solna

8 nov 2012 - Bron: NOS Teletekst
Willems

PSV is in het Europa League-duel met AIK tegen een flinke zeperd aangelopen. In Solna, een buitenwijk van Stockholm werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Het eens zo statige R sunda-stadion is verworden tot een vervallen bak met een knollenveld in het midden. En daarop was het lastig voetballen. PSV had moeite de voorste linie te bereiken en achterin kende vooral Willems een slechte start.

De international liet zich in de 12de minuut in de luren leggen door Bangura, die de bal vervolgens onhoudbaar in de verre hoek schoot. De bezoekers kwamen daarna wat beter in hun spel en zetten enkele aardige aanvallen op. De laatste pass ontbeerde echter precisie.

In de tweede helft werd het er voor PSV niet veel beter op. AIK had wat het wenste en viel slechts sporadisch aan. Desondanks kreeg het een grote kans via Danielsson die met een knappe pegel de lat schampte.

Met de komst van de jonge Locadia kwam er wat meer dreiging en urgentie in het spel van PSV. De bal werd vaker in het strafschopgebied geslingerd., zonder dat dat overigens veel opleverde.

Tien minuten voor tijd kreeg Mertens de grootste Eindhovense kans; de Belg kreeg de bal in de kluts voor z’n voeten. Hij stuitte echter op de doelman, waardoor PSV in twee duels met de nummer vier van Zweden op een punt bleef steken.