Home > Nieuws > Onnodige nederlaag PSV bij RKC

Onnodige nederlaag PSV bij RKC

Nieuwe landstitel heel ver weg

5 feb 2002 - Door: HK

PSV heeft zichzelf vanavond in Waalwijk een zeer slechte dienst bewezen. De Eindhovenaren verloren met 2-1 van RKC en dat was helemaal niet nodig geweest. PSV heerste het grootste deel van de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen, maar liet zich in de slotfase de kaas van het brood eten.

PSV begon vrij redelijk aan het duel en dicteerde de wedstrijd, zonder groots te spelen. De Eindhovenaren, met Kezman en Vennegoor in de spits en Bruggink op de plaats van de geschorste Van Bommel, kregen een paar aardige mogelijkheden, maar de eindpass was telkens net niet goed genoeg. Kezman brak een paar keer goed door, maar zijn voorzetten kwamen telkens net niet aan. Waar PSV de kansjes liet liggen, sloeg RKC uit de counter wel toe. Kolk werd op randje buitenspel weggestuurd aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam in de voeten van Rick Hoogendorp. De aanvaller mocht de bal ongehinderd aannemen en inschieten: 1-0.

Vlak daarna legde scheidsrechter Luinge het duel 20 minuten stil, omdat enkele RKC-supporters golfballen richting doelman Lodewijks gegooid hadden. Na de onderbreking kwam RKC wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de rust dicteerde PSV de wedstrijd. RKC werd in de verdediging gedrukt en opnieuw kwamen er mogelijkheden. Het was uiteindelijk rechtsback Lamey die zijn toekomstige club de helpende hand toestak door in het strafschopgebied finaal over de bal te trappen. Gakhokidze maakte dankbaar gebruik van deze misser en schoot PSV dik verdiend langs RKC. Daarna kreeg PSV nog kansen, maar Kezman en Rommedahl hielpen fraaie kansen om zeep. Uiteindelijk kreeg PSV daar de rekening voor gepresenteerd. Invaller Putter besliste acht minuten voor tijd het duel met een fraaie kopbal. Twee kansen, twee goals. Over effectiviteit gesproken. Als PSV net zo effectief was geweest, had het met 2-5 gewonnen. Als.....

RKC - PSV 2-1 (1-0)
23' Hoogendorp 1-0
60' Gakhokidze 1-1
83' Putter 2-1

Gele kaart: Kalezic, vd Berg (RKC), Vogel (PSV)