Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV - Leeds United 0-0
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV - Leeds United 0-0

Teleurstellende wedstrijd PSV

21 feb 2002 - Door: ST

PSV heeft vanavond de eerste wedstrijd gespeeld in de achtste finale van de UEFA cup. Tegen Leeds United werd het teleurstellend 0-0.

In een redelijke eerste helft had PSV momenten waarin het dreigender en gevaarlijker was dan de Engelsen, kansen werden echter niet benut. Ook Leeds was een paar keer dreigend voor het doel van Patrick Lodewijks. Twee keer moest de bal van de lijn worden geschept door een veldspeler.

De tweede helft begon moeizaam, speelde zich voornamelijk af op het middenveld en haalde het niveau van de eerste helft geen moment. Ook na het inbrengen van Kezman voor Vennegoor of Hesselink in de 60ste minuut kreeg PSV geen greep op de wedstrijd. Omdat PSV niet kon en Leeds niet echt wilde werd het derhalve 0-0 en kan PSV zich opmaken voor een zware return in Leeds volgende week.

Voor de wedstrijd vierden supporters van PSV en Leeds United gebroederlijk feest op het Wilhelminaplein (zie de sfeerreportage elders op De PSV Supporter Online').

Opstellingen
PSV: Lodewijks, Bogelund, Ooijer, Hofland Nikiforov/67), Bouma, Vogel, Van Bommel, Rommedahl, Gakhokidze,Bruggink (De Jong/ 35), Vennegoor of Hesselink (Kezman/60)

LEEDS UNITED: Martyn, Mills, Ferdinand, Matteo, Harte, Bowyer, Dacourt, Bakke, Kewell, Smith, Viduka