Home > Nieuws > PSV wint eenvoudig van FC Utrecht

PSV wint eenvoudig van FC Utrecht

Drie keer Vennegoor of Hesselink

24 feb 2002 - Door: HK

PSV heeft zichzelf zondag een prima dienst bewezen in aanloop naar het UEFA-cupduel tegen Leeds United van a.s. donderdag. PSV had geen kind aan FC Utrecht en won het onderlinge treffen in het Philips-stadion dik verdiend met 4-0. En daarmee mocht Utrecht de handjes dichtknijpen.

In het begin zag het er echter helemaal niet naar uit dat PSV de drie punten zo eenvoudig in Eindhoven zou gaan houden. PSV begon namelijk stroef aan het duel. Ondanks het vele Eindhovense balbezit bleef Utrecht in de eerste twintig minuten eenvoudig overeind. Na een kwart wedstrijd schakelde PSV een tandje bij. De Eindhovenaren gingen agressiever spelen, zetten Utrecht eerder onder druk, en ook de bal leek (daardoor) wat makkelijker rond te gaan. PSV kreeg nu wel enkele kansen. Vennegoor kon alleen op Wapenaar af en had moeten scoren. Hij zag de bal echter via de doelman en de lat terug het veld in stuiten. Ook John de Jong had PSV een goede dienst kunnen bewijzen, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Het was echter duidelijk dat een Eindhovense treffer in de lucht hing. Nadat arbiter Jol Utrecht-speler De Jong vlak voor rust met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde, was het echt gedaan met Utrecht. PSV zette nog een keer aan en op slag van rust scoorde Vennegoor of Hesselink de bevrijdende 1-0 na een mooi passje van de opnieuw niet bijzonder sterk spelende Mark van Bommel.

In de tweede helft domineerde PSV, dat met een man meer helemaal geen kind meer had aan Utrecht. De club uit de Domstad mocht blij zijn dat met name John de Jong weigerde om zijn ex-werkgever op de pijnbank te leggen. Hij kreeg in de tweede helft opnieuw twee enorme kansen, maar wist wederom het net niet te vinden. Ook Vennegoor of Hesselink en invaller Kezman hielpen aardige kansen om zeep. Even later deed laatst genoemde het beter, toen hij een bal van de opnieuw zeer sterk spelende Bogelund 'liet lopen' en daarmee zijn directe bewaker het bos in stuurde. Daarmee speelde de Joegoslaaf zichzelf prima vrij en kon hij vervolgens fraai uithalen voor de bevrijdende 2-0. Daarmee was het laatste beetje Utrechtse verzet gebroken. Vennegoor of Hesselink stal uiteindelijk de show met twee late treffers, waarmee hij zijn wedstrijdtotaal op 3 en zijn seizoentotaal voorlopig op 18 treffers wist te brengen.