Strijdlustig Feyenoord klopt PSV

Twee fraaie doelpunten Achahbar

22 mrt 2015 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Maher

Feyenoord heeft de weg naar de titel voor PSV iets lastiger gemaakt.Achahbar schoot de gretige ploeg in De Kuip met twee fraaie treffers naar de 2-1 winst.

Immers had Feyenoord na twaalf seconden al op voorsprong kunnen zetten.Hij dook na een splijtende pass voor Zoets doel op,maar raakte de bal niet goed.Daarna ontspon zich een pittige eerste helft, waarin de Rotterdammers meer initiatief namen.Meer dan een halve omhaal (naast) van Achahbar leverde dat niet op.

PSV kreeg in de omschakeling iets meer ruimte.Depay maakte er een keer gebruik van en testte Vermeer.Die was attent,al had de doelman even later hulp van de lat nodig bij een poeier van Maher.

Met Boëtius op de rechterflank voor de fletse Toornstra hoopte coach Rutten op meer verrassing in de aanval.Het was evenwel Achahbar die het duel openbrak. Hij liet Zoet met twee prachtige acties binnen vier minuten twee keer kansloos.

Depay bracht vanuit het niets met een merkwaardig schot van 30 meter al snel de spanning terug.

In de laatste twintig minuten drongen de bezoekers aan en probeerde Feyenoord vooral te vertragen.De thuisploeg kon niet voorkomen dat PSV vooral uit dode spelmomenten mogelijkheden kreeg,maar uitgespeelde kansen bleven uit.Boëtius liet op de break,bediend door Kazim,wel een enorme kans voor Feyenoord onbenut.