Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV verslaat Leeds met 1-0
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV verslaat Leeds met 1-0

Vennegoor weer trefzeker

28 feb 2002 - Door: ES

In een zeer dramatische wedstrijd, die matig begon, heeft PSV door spectaculair spel in de tweede helft een zeer verdiende overwinning geboekt in en op Leeds. De eerste helft oogde chaotisch. De ploegen leden over en weer aardig wat balverlies op het overigens zeer gehavende veld. Aan PSV-zijde maakte alleen Van Bommel indruk door goed verdedigend werk te verrichten en voortdurend te strooien met messcherpe passes. De grootste kansen waren echter voor Leeds United, maar de bal wilde er (zelfs voor open doel) niet in. Met name Kewel en Bowyer sprongen slordig met de mogelijkheden om, maar aan PSV-zijde misten ook Kezman (geweldige redding van Martyn), Ooijer (fraaie kopbal), Lucius (schot rakelings naast) en Vennegoor (rollertje voorlangs) grote kansen.

In de tweede helft verfijnde PSV het positiespel en voerde het de druk op. Leeds, dat voor aanvang van de wedstrijd liet weten "niet echt ontevreden te zijn als het de UEFA-cup zou winnen", was nergens meer. De Engelsen maakten geen moment meer aanspraak op de winst. PSV kreeg een aantal uitstekende kansen, maar wederom had een aantal spelers het vizier niet op scherp staan. Zo lieten o.a. Kezman, Rommedahl en Vennegoor aardige kansen onbenut. Ook de opnieuw goed spelende Kasper Bogelund zag een inzet geblokkeerd worden door Leeds-verdediger Rio Ferdinand.

Gerechtigheid was er uiteindelijk in de laatste minuut. Vennegoor of Hesselink wist de wedstrijd in het voordeel van PSV te beslechten, nadat een schot van Theo Lucius (na een fraai steekpassje van Vogel) via een Leeds been op de lat belandde. Vennegoor reageerde attent en kopte de terugspringende bal al vallend in het lege doel.

Leeds-verdediger Dominic Matteo wilde het doelpunt op onregelementaire wijze voorkomen in een poging Vennegoor of Hesselink het hoofd van zijn lijf te schoppen. Dat bleek tevergeefs. Maar toen de bal al in het doel lag, vervolgde Matteo zijn slachting door de doelpuntenmaker op ordinaire wijze hard met de vuist in het gezicht te slaan. Vennegoor of Hesselink kon daarna niet meer overeind komen om zijn doelpunt te vieren, en bleef met een blauw oog op de grond liggen.

Of de PSV-spits iets gebroken heeft, is nog niet bekend, maar we mogen ervan uitgaan dat de UEFA deze actie niet onbestraft voorbij zal laten gaan.