Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Buscombi's Anderlecht
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Buscombi's Anderlecht

Prijsverschil gevolg van verschil in toegangsprijs

3 sep 2000

Naar aanleiding van kritiek op het forse prijsverschil tussen de reizen van de Stichting Oost en de Supportersvereniging hebben beide partijen na bestuurlijk overleg besloten om gezamenlijk opheldering te geven.

In totaal zijn ongeveer 1300 kaarten beschikbaar voor PSV supporters waarvan 350 kaarten voor een goedkoper vak. Het grootste gedeelte van deze kaarten zijn naar Stichting Oost gegaan, deze kaarten kosten fl 66,- per stuk. De overige kaarten bedragen fl 106,- per stuk, deze kaarten zijn allemaal in handen van de Supportersvereniging.
Het verschil van fl 40,- tussen beide kaarten zorgt dus voor het prijsverschil van de buscombi's van beide Supportersorganisaties. De Supportersvereniging heeft via onderhandelaars getracht om de forse prijzen die Anderlecht berekend voor de bezoekende partij naar beneden te krijgen gezien de supportersonvriendelijkheid van de plaatsen. Helaas hebben de onderhandelingen geen positief resultaat opgeleverd.
De Supportersvereniging rekent voor leden een busprijs van fl 40,- en voor niet-leden fl 65,-. Voor leden betekent dit dat zij reizen tegen de kostprijs van de busreis.
De reden dat de busprijzen hoger liggen dan binnenlandse reizen met een langere afstand is de contractvorm die de Supportersvereniging heeft afgesloten.
Voor alle binnenlandse reizen heeft de Supportersvereniging een contract afgesloten waardoor leden elke reis voor slechts fl 12,50 kunnen meegaan met de Supportersvereniging en niet-leden voor fl. 35,-.
Voor buitenlandse reizen kan zo'n contract niet worden afgesloten, mede doordat pas kort van tevoren bekend wordt welke afstanden PSV moet overbruggen. Daarnaast speelt mee dat het om buitenlandse reizen gaat, verzekeringen moeten worden afgesloten, stewards moeten worden ingehuurd, etc. Al deze factoren maken een buitenlandse reis duurder dan een binnenlandse reis.
Overigens biedt Stichting Oost de busreis aan voor een prijs van fl 59,- (fl 125,- incl. toegangskaart) daarbij wordt geen verschil gemaakt tussen leden en niet-leden. (RD)