Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV legt Roda over de knie
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV legt Roda over de knie

PSV in eerste helft oppermachtig

9 mrt 2002 - Door: HK

PSV heeft vanavond in het Philips-stadion andermaal bewezen nog steeds in prolongatie van de landstitel te geloven. De Eindhovenaren waren duidelijk een klasse beter dan Roda JC.

Met name in de eerste helft liet PSV weinig heel van de opponent uit Kerkrade. PSV kreeg een stuk of zeven goede kansen. Uiteindelijk stond de teller na 45 minuten op vier. Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink (2x) en Dennis Rommedahl waren Kalac te slim af. Het moet wel worden gezegd, Roda speelde verdedigend gezien zeker niet haar beste wedstrijd. Met name Regilio Vrede was enkele malen niet goed bij de les.

In de tweede helft deed PSV het wat rustiger aan, maar leek het de score eenvoudig uit te gaan bouwen. Een fraaie individuele actie van de voor de geblesseerde Vogel ingevallen Gakhokidze deed de toeschouwers opveren. Zijn verwoestende uithaal spatte echter via de lat net voor de doellijn uiteen.

Een van de spaarzame momenten dat Roda JC de middenlijn overstak deed de wedstrijd kantelen. Na een slordigheid op het PSV-middenveld en niet goed ingrijpen van de defensie kon invaller Soetaers plotseling met de bal aan de voet alleen richting Waterreus. In een reactie trok Hofland de Belg buiten het strafschopgebied even aan het shirt. Voldoende om hem te stuiten, maar ook voldoende voor een rode kaart. Vanaf dat moment besloot PSV het accent op de verdediging te leggen en liet het Roda komen. De Limburgers vonden opnieuw de weg naar het doel door wederom niet allert ingrijpen aan PSV-zijde. Deze keer werd het foutje wel afgestraft. Sonko tikte de bal voorbij Waterreus.

Roda probeerde vanaf dat moment het heft in handen te nemen, maar slaagde daar niet echt in. Sterker nog, PSV kreeg de beste twee kansen via de counter, maar wist evenals Roda niet meer te scoren.

Door de zege staat PSV nu op de tweede plaats, twee punten achter koploper Ajax. Maar daar waar de concurrentie zo nu en dan wat punten verspeelt, lijkt PSV steeds meer in vorm te komen.