Home > Nieuws > PSV pakt volle buit tegen fel FC Twente

PSV pakt volle buit tegen fel FC Twente

24 jan 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd met FC Twente. In het Philips Stadion werd de zege na een valse start alsnog veiliggesteld: 4-2.

Als er een prijs zou zijn voor de 'Man van de eerste helft', zou die vandaag voor Andrés Guardado zijn geweest. De Mexicaanse spelverdeler gaf namelijk bij alle drie de PSV-goals de assist. In twee gevallen was ook de afronding Mexicaans: Héctor Moreno vond met het hoofd zowel de linker- (21e minuut, na een vrije trap) als de rechterhoek (23e, corner) van het doel van Nick Marsman. Daarmee was de vroege 0-1 achterstand weggepoetst, maar niet vergeten: want de goal van Jari Oosterwijk, eveneens een (knappe) kopbal, was in de 8e minuut de terechte beloning voor het fel spelende FC Twente. Locadia had vervolgens twee goede kansen op de 3-1, maar het was Luciano Narsingh die, op aangeven van opnieuw 'mi amigo' Guardado (prachtige pass over het hele veld) de 3-1 binnenschoot.

Afscheid Depay
In de rust van de wedstrijd nam Memphis Depay officieel afscheid van het PSV-publiek. Dat deed hij met een ereronde en een mooie speech, met een dito dankwoord aan het adres van de trouwe PSV-aanhang. "Ik ben zó blij om hier weer te zijn! Eindhoven zit voor altijd in mijn hart, net als PSV. Ik hou van jullie!"

Gouden wissels
Zo'n tien minuten na rust had PSV het duel definitief moeten beslissen. Na een razendsnelle uitbraak via Moreno kreeg Narsingh een handig balletje van De Jong niet tegen de touwen; een minuut later schoot Locadia de bal vanuit kansrijke positie in het zijnet. Daarna daalde het tempo, maar Twente bleef in een stunt geloven. Toen Chinedu Ede uit de rug van Isimat-Mirin ontsnapte en Jeroen Zoet omspeelde (3-2) nam het geloof bij de bezoekers helemaal toe. Gelukkig had Phillip Cocu vanmiddag een gelukkig hand in het wisselen. Eén minuut na zijn rentree verzond Jetro Willems een prachtige pass op De Jong, die op zijn beurt op de eveneens ingevallen Florian Jozefzoon doortikte. Laatstgenoemde stiftte de bal even subtiel als fraai over Marsman: 4-2. Ondanks nog een reuzenkans voor De Jong bleef het uiteindelijk bij het kwartet aan Eindhovense goals: 4-2.

Cocu tevreden
Phillip Cocu toonde zich na afloop tevreden met het resultaat. "We hadden in het begin moeite met de positiewisselingen van FC Twente en na één moment van onachtzaamheid stonden we meteen achter. Daarna hebben we er duidelijk een schep bovenop gedaan en Twente vastgezet. Het enige jammere is dat we onze mogelijkheden niet maximaal benut hebben, want dan zou de wedstrijd al eerder beslist zijn geweest. Ik denk dat het een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken, met veel kansen over en weer. Ik ben tevreden met de drie punten."