PSV houdt weer de nul en wint van Willem II

PSV verslaat Willem II in eigen huis met 1 tegen 0

13 nov 2004 - Door: ES
Vennegoor of Hesselink

Ook in de wedstrijd van vanavond tegen Willem II was het weer de vraag of PSV erin zou slagen geen tegentreffer te incasseren. De ploeg stevent momenteel immers af op een absoluut record. Met de wedstrijd Ajax - Feyenoord voor de boeg en de hete adem van AZ in de nek, was het echter nog veel belangrijker om ook vanavond weer te winnen.

Gelukkig bleek al gauw dat de Eindhovenaren met de juiste instelling het veld op waren gekomen. Ze speelden erg sterk aan het begin van de eerste helft, al was er zo nu en dan sprake van een klein slippertje. Zo liet Lucius één maal zijn directe tegenstander Bobson voorbijlopen, zonder dat dit overigens pijnlijke gevolgen had. PSV hielp daarentegen veel grotere kansen om zeep. Zo kreeg Van Bommel op een zeker moment de bal toegespeeld aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Cocu stond vrij voor de goal, maar Van Bommel ging voor eigen succes en faalde.

Diezelfde Van Bommel was in de zestiende minuut ook betrokken bij de openingstreffer voor PSV. Met een prachtige pass lobde hij de bal met gevoel naar de vrijstaande Vennegoor of Hesselink. Die nam de bal fraai mee richting de rechterkant van het zestienmetergebied en haalde uit. De schuiver ging keurig onder de keeper door.

Het beeld in de tweede helft was niet veel anders. PSV domineerde en Willem II slaagde er slechts sporadisch in een tegenstoot te plaatsen. Het Tilburgs offensief bleef voornamelijk beperkt tot schoten uit de tweede lijn, waarbij meestal een hoofdrol was weggelegd voor Martijn Reuser. Echt gevaarlijk werd het ogenschijnlijk geïmponeerde Willem II dan ook niet. De eindstand bleef daarom steken op 1-0.

De enige schade die PSV opliep, bleef beperkt tot een gele kaart voor Mark van Bommel. Hij zal hierdoor de wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan.