PSV heeft geen moeite met Volendam

Eindhovenaren naar kwartfinale Amstel Cup

25 jan 2005 - Door: HK
Mark van Bommel

PSV heeft zich zonder al te veel moeite weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Amstel Cup toernooi. De mannen van Guus Hiddink versloegen in het Philips Stadion Volendam met 4-0. De treffers werden eerlijk over beide helften verdeeld.

Vanaf het beginsignaal waren de verhoudingen op het veld duidelijk. PSV was de ploeg die voetbalde; de gasten probeerden de schade beperkt te houden. Dat lukte de manschappen uit Volendam vrij aardig. Vennegoor (paal) en Beasley waren dichtbij een treffer, maar het duurde tot de 37e minuut voordat de Eindhovenaren de score konden openen. Net als thuis tegen NAC was het Vennegoor die de ban brak. Hij kopte de bal uit een hoekschop van Beasley bij de eerste paal hard binnen. Nog geen tien minuten later was de wedstrijd gespeeld, toen Park een voorzet van Wederom Beasley fraai wist af te ronden. Even daarvoor had de Amerikaan zelf nog een goede mogelijkheid laten liggen.

Na de thee (met de Jong en Farfan voor respectievelijk Cocu en Bealsey) maakte PSV het karwei snel en vakkundig af. Mark van Bommel benutte eerst een strafschop, nadat verdediger Wijker Vennegoor onreglementair had gevloerd. Nog geen vijf minuten later werd de aanvoeder van PSV door zijn maatje Johann Vogel alleen voor doelman Van der Geest gezet. Van Bommel bleef koel en bracht de marge op vier.

Vanaf dat moment vonden de Eindhovenaren het wel best en ging het tempo omlaag. Park was nog dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn fraaie stiftbal stuitte op de lat en stierf zo in schoonheid.

Donderdag wordt de loting voor de kwartfinales verricht.

Laatst bijgewerkt : 25 jan 2005 - 23:11