PSV speelt gelijk tegen Sparta

PSV laat weer punten liggen

12 feb 2007 - Door: Chris & ES
Culina

Voor de derde keer op rij heeft PSV punten verspeeld. Dit keer was Sparta de tegenstander. Coach Wiljan Vloet kopieerde de strategie waarmee zijn collega Louis van Gaal eerder succes had geboekt tegen PSV. Sparta probeerde in de eerste helft zo min mogelijk averij op te lopen en bracht in de tweede helft twee aanvallende krachten binnen de lijnen. Een van die twee heren, Medunjanin, tekende voor de gelijkmaker.

Toch was het PSV dat op voorsprong kwam. Culina schoot van dichtbij binnen. Alles wat PSV daarna probeerde, mocht niet baten. Sparta snoepte uiteindelijk een puntje mee toen de moegespeelde uitblinker, Afellay, toestond dat Medunjanin de bal naar zijn linker draaide en schoot. Zijn schot plofte binnenkant paal binnen.

In de slotminuten van de wedstrijd onthield scheidsrechter Bossen PSV nog een strafschop, na een overduidelijke handsbal. Toch was iedereen het er na afloop over eens dat PSV de nederlaag toch vooral aan zichzelf te wijten had. Want de wedstrijd leek in niets op de ruime 7-0 overwinning die PSV op 25 oktober vorig jaar boekte op Sparta.