Home > Nieuws > PSV wint met 1-0 van Arsenal

PSV wint met 1-0 van Arsenal

Medez beslist zinderend duel met schot van afstand

21 feb 2007 - Door: Chris & ES
Méndez

PSV heeft Arsenal vanavond tegen alle verwachtingen in met 1-0 verslagen. Omdat de Eindhovenaren vooraf hoopten op een 0-0 gelijkspel, was de vreugde over het gedroomde resultaat na afloop dubbel zo groot.

Coach Koeman en zijn assistent Bruins-Slot toonden zich erg tevreden met de manier waarop hun strategisch concept had uitgepakt. Door druk te geven vanaf de flanken en de centrale verdediging van de tegenstander vrij te laten, wist de laatste linie van Arsenal zich geen raad. Dat resulteerde in een rommelige opbouw, waardoor de 'Gunners' nooit in hun vertrouwde spel kwamen.

Natuurlijk creëerden de Londenaren desondanks een paar kansen, maar de PSV-verdediging blonk uit als nooit tevoren. Gomes verrichtte een schitterende redding op een inzet van Rosicki. Salcido assisteerde voorbeeldig door de bal van de lijn te schoppen. Da Costa vocht heroïsche duels uit met Henry en won deze allemaal. De jonge Portugees moest halverwege de tweede helft verzuurd en moegestreden van het veld. Dat betekende het debuut van Sun; de eerste Chinees in de Champions League. Ook hij liet, net als Alex en Kromkamp, geen steek vallen.

Opmerkelijk was ook de prestatie van Philip Cocu, die in dit soort wedstrijden jaren jonger lijkt. De aanvoerder overbrugde met schijnbaar gemak de grootste afstanden en zette als een geïnspireerd leider iedereen op zijn plaats.

Toen PSV na zo'n 60 minuten op voorsprong kwam door een afstandspoeier van Mendez, ging het dak eraf. Feestvierend Lampegat had zich op de laatste dag van de carnaval verzameld op de tribunes van het Philips Stadion, dat na deze goal uit zijn voegen klapte. Daarna begon het grote aftellen. Aangestuwd door het fanatieke publiek hield PSV in een prachtige tweede helft verdiend de 'nul'. Een fraaie overwinning was haar deel en biedt prima vooruitzichten voor de return op 7 maart in London.