Home > Nieuws > PSV speelt thuis 1-1 gelijk tegen FC Twente

PSV speelt thuis 1-1 gelijk tegen FC Twente

FC Twente houdt PSV op gelijkspel

20 mrt 2010 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Koevermans

FC Twente heeft de aanval van nummer twee PSV afgeslagen.In een bij vlagen vervelende wedstrijd in Eindhoven wist de koploper na een 1-0 achterstand een punt uit het vuur te slepen: 1-1.

PSV zette Twente direct onder druk.De Tukkers kregen geen kans een aanval op te zetten en werden door een fel jagend PSV op de eigen helft gehouden.De druk leidde na tien minuten tot de eerste kans;Dzsdzsák schoot rakelings naast.

In het vervolg volgden de overtredingen elkaar in hoog tempo op en werd het in het veld steeds grimmiger.De beste kans voor rust was voor Bakkal (volley hoog over),waarna Douglas de doorgebroken Manolev met een knappe sliding stuitte.

Pal na rust kwam PSV uit een fraaie aanval verdiend op 1-0;een voorzet van Manolev werd knap binnengekopt door Koevermans.Meteen daarna kreeg Twente zijn eerste uitgespeelde kans,maar Isaksson keerde de inzet van Perez.

Na 20 vervelende minuten (met weer veel overtredingen) kwam FC Twente langszij. Ruiz zette N'Kufo met een slim passje vrij voor Isaksson en de Zwitser faalde niet.Luttele minuten later vond Ruiz met weer zo'n fijne steekpass Janssen, maar die schoot over.

In de slotfase nam PSV het heft weer in handen.Boschker redde op een pegel van Amrabat,Engelaar kopte net naast en Dzsudzsák ramde de bal via de lat over.