Johan Cruijff Schaal : Feyenoord - PSV (0 - 1)

04 augustus 2023 - 20:00 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft voor het derde jaar op rij de Johan Cruijff-schaal veroverd.In De Kuip was de bekerwinnaar landskampioen Feyenoord met 1-0 de baas.

Zoals in alle bespiegelingen vooraf was aangekondigd,zetten beide ploegen hoog druk.Feyenoord,al langer bekend met dat speltype,leek er garen bij te spinnen. Paixão kreeg een kans,maar hij strandde op Benitez.Ook Gimenez en Stengs lieten even later een mogelijkheid onbenut.

PSV kreeg halverwege de eerste helft vat op de wedstrijd,waarbij vooral Lang zich deed gelden.De aanwinst testte na een handige actie Bijlow,die de bal met moeite pareerde.Vlak voor de rust joeg Lang de bal hoog over het doel.

Vlak na de rust was Teze dicht bij de 0-1.Zijn inzet werd door Bijlow met de voet gekeerd.De Kuip sprong op bij fraaie treffers van Paixão en Babadi, maar beide keren ging de vlag omhoog.

PSV bleef aandringen,maar Bijlow was ook attent bij een schot van Bakayoko, een van richting veranderde bal van Van Aanholt en een afstandsschot van Teze.

Feyenoord kwam door slordig spel zelf nog amper aan aanvallen toe.Ook de vele wissels kwamen het spel niet ten goede. Toen Saibari met een knappe assist Lang vond,was er ook voor Bijlow geen houden meer aan.Waar Feyenoord vorig seizoen vaak een achterstand kon ombuigen,dwong het nu in de slotfase niets meer af.

Laatst bijgewerkt : 5 aug 2023 - 15:41

• Deze Johan Cruijff Schaal-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.