Eredivisie : AZ - PSV (0 - 4)

17 december 2023 - 20:00 uur

Door: Noel Van de Laar

De Twaalfde Man

PSV heeft vanavond ook haar zestiende achtereenvolgende overwinning geboekt. Na een kwartier spelen stond het al 0-3. Nadat doelman Verhulst te laat inkwam op een inzet van Malik Tillman kon arbiter Higler niet anders dan de bal op de stip leggen na tussenkomst van de VAR. Luuk de Jong mocht het cadeautje uitpakken en deed dat feilloos. Nog geen twee minuten later fungeerde de aanvoerder als aangever door Saibari alleen voor het doel te zetten. Sergiño Dest maakte op aangeven van Malik Tillman zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst. Na rust kopte Luuk de Jong de eindstand van 0-4 op het scorebord op aangeven van Saibari.

Door: Noël van de Laar

PSV lijkt dus ook na vanavond nog altijd freewheelend op weg te zijn naar de vijfentwintigste landstitel in de clubhistorie. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar wacht aanstaande donderdag als FC Twente in het kader van de KNVB-Beker naar Eindhoven komt. Met het oog op die wedstrijd zal Peter Bosz niet ontevreden zijn met het wedstrijdverloop van vandaag. Door de vroege beslissing in het duel met AZ kon de trainer spelers als Luuk de Jong, Jerdy Schouten en ook Malik Tillman extra rust geven door ze vroeg naar de kant te halen.

De jacht op het record van 87/88 gaat vervolgens medio volgende maand verder met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam om het record te evenaren. Een week later moet het dan in en tegen Utrecht van Ron Jans gebeuren dat het record definitief in handen komt van Peter Bosz en zijn ploeg.

Laatst bijgewerkt : 17 dec 2023 - 22:01

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.
  • Tja, de ZESTIENDE. Wat kan je nog meer zeggen. Tillman staat laatste en komt weer wat dichter bij de een na laatste positie omdat Ramalho gelijk speelt en Aanholt ook. Daarboven verandert er weinig.