Eredivisie : Feyenoord - PSV (1 - 2)

03 december 2023 - 12:15 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft de eredivisie nog steviger in zijn greep.De koploper boekte in De Kuip tegen Feyenoord de veertiende zege op rij (2-1) en heeft nu een voorsprong van tien punten op de Rotterdammers.

In een rommelige eerste helft met veel strijd slaagde geen van beide ploegen erin de ander zijn wil op te leggen.PSV kwam wel wat meer aan opbouwen toe,maar de betere kansen waren voor Feyenoord.

Geertruida verscheen twee keer kansrijk voor het doel,maar joeg een rebound (na knal van Giménez) over en vond Benitez op z'n weg.Feyenoord kwam net voor rust op links door en Boscagli veranderde de voorzet van Hartman genoeg van richting waardoor Giménez niet kon scoren.

Het ontbrak de ploegen zeker niet aan energie,maar de topper ontbrandde maar niet.Bijlow moest wel ingrijpen om Saibari van scoren af te houden.

Met invaller Minteh werd Feyenoord wel dreigender,maar een fout van Geertruida leidde de 0-1 in.Bakayoko vond Saibari en die tikte van dichtbij raak.Nog geen drie minuten later sloeg PSV weer toe; Bijlow had met een reflex een omhaal van De Jong nog gepareerd,maar Boscagli kopte de aansluitende hoekschop binnen.

Feyenoord had in de vorige twee edities een 2-0 achterstand goedgemaakt en kwam ook nu terug;Giménez trof doel na een fout van Benítez.Wieffer rook daarna aan de 2-2,maar schoot hoog over.

Laatst bijgewerkt : 5 dec 2023 - 9:41

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.
  • Veertien wedstrijden. Teze valt ma 10 minuten uit en speelt gelijk. Hij heeft niet meer de maximale score. Zes spelers npg wel. Boscagli heeft het meest gespeeld, dan De Jong. Schoutem is nu derde.