Eredivisie : FC Twente - PSV (0 - 3)

25 november 2023 - 18:45 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft ook de dertiende wedstrijd van dit Eredivisieseizoen gewonnen. Na een relatief vroege rode kaart voor Mees Hilgers na een grove charge op Hirving Lozano kwam PSV op slag van rust op 0-1 door een goal van Joey Veerman. De middenvelder kreeg de bal in de zestien aangespeeld door Bakayoko en schoof beheerst binnen. Kort na de rust kwam PSV op 0-2 via ogenschijnlijk Luuk de Jong, al bleek de goal op naam van Robin Pröpper te komen. Kort voor tijd besliste Johan Bakayoko de eindstand eigenhandig op 0-3.

Door: Noël van de Laar

Bepalend moment in de wedstrijd was de rode kaart na tussenkomst van de VAR voor Mees Hilgers. De verdediger van FC Twente kwam onbesuisd in en plantte zijn voet vol op de enkel van de ontsnapte Hirving Lozano. Lindhout bestrafte de charge aanvankelijk met een gele kaart maar werd al snel naar de kant geroepen om de beelden nog eens te bekijken. PSV had op dat moment al de duidelijke overhand zonder daarbij al te veel te creëren. De thuisploeg trachtte vanuit een compacte organisatie toe te slaan in de omschakeling maar werd daarbij nauwelijks gevaarlijk.

Zodoende kwam PSV nauwelijks in de problemen in een traditioneel lastige uitwedstrijd en kon het redelijk freewheelend op zoek naar de goals. Die vielen uiteindelijk op slag van rust, direct na rust en kort voor het einde van de wedstrijd. Hoewel de score hoger op had kunnen lopen zal de tevredenheid overheersen bij Peter Bosz en co. PSV behoudt door de overwinning in Enschede immers de foutloze status, in de wetenschap dat het midweeks op bezoek gaat bij Sevilla terwijl zondag Feyenoord alweer wacht in de Kuip.

Noa Lang maakte vandaag zijn eerste minuten als invaller, nadat hij in de uitwedstrijd tegen Sparta al vroeg naar de kant ging wegens problemen met zijn hamstring. De buitenspeler kwam in het veld als vervanger van Guus Til en kreeg nog een grote mogelijkheid in de slotfase om zijn goal mee te pikken, maar hij had het vizier niet scherp genoeg afgesteld staan om binnen te schieten.

Al met al een uitstekende avond voor de koploper van de eredivisie, waarin PSV dus nog altijd foutloos opereert op jacht naar de vijfentwintigste landstitel.

Laatst bijgewerkt : 25 nov 2023 - 21:08

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.
  • En de dertiende overwinning. Uiteraard weer weining veranderingen. Maar misschien toch wel iets. Boscagli heeft nu meer gespeeld dan De Jong en staat tweede achter Benitez. Tillman blijft laatste.