Eredivisie : PSV - Fortuna Sittard (3 - 1)

21 oktober 2023 - 18:45 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vanavond ook afgerekend met Fortuna Sittard. Na een kansloze exercitie die in ruim negentig minuten geen schot op doel opleverden namens de Limburgers, stond PSV al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na een relatief moeizame eerste helft rechtte de ploeg van Peter Bosz de rug in het tweede deel. Goals kwamen op naam van Guus Til, André Ramalho en Johan Bakayoko. Fortuna Sittard schoot in absolute extremis nog de 3-1 tegen de touwen vanaf de elfmeterstip na een onnodig weggegeven strafschop.

Door: Noël van de Laar

De grootste verrassing voorafgaand aan het treffen met Fortuna Sittard was het ontbreken van Armel Bella Kotchap in de selectie. Hij was volgens Peter Bosz licht geblesseerd en dus niet fit genoeg om vandaag minuten te maken. Om die reden koos de trainer dus voor een basisplek voor André Ramalho. Ook Sergiño Dest ontbrak in de basiself, na twee volle wedstrijden met Team USA en een late nachtvlucht terug naar Nederland, kreeg de Amerikaan rust van de trainer.

Waar PSV de laatste weken grossierde in de gigantische hoeveelheid kansen die het team wist te creëren, speelde Fortuna Sittard vandaag een stuk compacter en beter georganiseerd waardoor PSV met name in de eerste helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam. Na een kleine twintig minuten kwam daar verandering in en was het smullen geblazen in het Philips Stadion. Na een lange crossbal van Boscagli op Bakayoko wist de Belg Guus Til te vinden die alleen tegen de bal hoefde te lopen om de kans te promoveren tot doelpunt. Dat was dan eigenlijk ook het enige serieuze wapenfeit van de eerste helft.

Na rust leek PSV wat meer ruimte te krijgen van de Limburgse bezoekers. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Na tien minuten kwam de corner van Joey Veermans voet recht op het hoofd van de vandaag sterk spelende André Ramalho die al koppend de 2-0 tegen de touwen werkte. Vervolgens mocht de enigszins teleurstellende Hirving Lozano naar de kant voor Yorbe Vertessen.

PSV kwam uiteindelijk in het begin van de slotfase eenvoudig op 3-0. Opnieuw op aangeven van Joey Veerman wist Johan Bakayoko deze keer genadeloos uit te halen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Licht van richting veranderd verdween zijn schot op schitterende wijze in de kruising. Direct na het beslissende doelpunt haalde trainer Peter Bosz Luuk de Jong, Guus Til en Joey Veerman naar de kant voor Ricardo Pepi, Isaac Babadi en Malik Tillman en vijf minuten later mocht ook Shurandy Sambo nog zijn opwachting maken als vervanger van Jordan Teze.

Dat PSV vandaag de nul niet wist te houden had de defensie volledig aan zichzelf te danken. Nadat Walter Benitez kort voor het einde van de wedstrijd al de enige corner van Fortuna's wedstrijd weggaf, ging niet veel later invaller Malik Tillman in de fout door Irman Griffith in de eigen zestien onderuit te halen. De penalty werd vervolgens het enige schot op doel van de Limburgers, die daarmee op de valreep toch nog iets terugdeden. Na de benutte strafschop floot arbiter Dieperink dan ook direct voor het einde van de wedstrijd.

Dinsdagavond wacht de Champions League als PSV aantreedt tegen het Franse Lens. Opvallend detail van dit weekend is dat PSV als enige ploeg in haar groep heeft gewonnen. Lens speelde gisteren gelijk op bezoek in Le Havre, Arsenal en Sevilla speelden vandaag gelijk tegen respectievelijk Chelsea en Real Madrid. Of en wat dat betekent weten we dinsdagavond.

Laatst bijgewerkt : 21 okt 2023 - 20:47

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.
  • De mascotte van de wedstrijd was: Ryan Deckers.
  • De negende overwinning en uiteraard verandert er weer niet veel. Sangare is nu niet meer in de stand opgenomen. De spelers die invielen verloren door het late doelpunt van Fortuna. Behalve Vertessen die gelijk speelde (1-1). Tillman staat nu onderaan.