Eredivisie : Sparta Rotterdam - PSV (0 - 4)

08 oktober 2023 - 16:45 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft met speels gemak afgerekend met Sparta. Op het Kasteel stond na negentig minuten een duidelijke 0-4 op het scorebord. PSV heeft weinig kansen weggegeven en bovendien zelf veel gecreëerd. Net als in de voorbije wedstrijden tegen Sevilla en FC Volendam zal Peter Bosz zich vooral hebben zitten verbijten over het uitblijven van doelpunten. De vier goals vielen allen na de rust. Voor de PSV-spelers begint nu weer een interlandperiode waarna de competitie over twee weken wordt hervat met een thuisduel tegen Fortuna Sittard.

Door: Noël van de Laar

Dat PSV niet veel vaker scoorde vandaag, had Sparta vooral te danken aan een uitstekende keeper. Nick Olij, inmiddels ook opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, hield lange tijd de nul. Gehuld in het oranje leek de doelman vleugels gekregen te hebben. De keeper pakte onder meer een waanzinnige vrije trap van Jordan Teze uit de kruising en ook troffen Noa Lang en Olivier Boscagli in de openingsfase van het duel de lat. PSV leek vlak voor rust toch verdiend op voorsprong te komen. In de fase voorafgaand aan de kopgoal van Luuk de Jong wierp Malik Tillman zijn directe tegenstander tegen de grond, waardoor de VAR ingreep en Dennis Higler naar de kant stuurde zodat hij zelf de beelden kon bestuderen. Vervolgens werd de goal dus afgekeurd, waardoor Sparta goed wegkwam richting de rust. De goal van Luuk de Jong was perfect ingekopt, extra zonde dus dat hij niet telde.

Na rust ging PSV op gelijke voet verder. Ondanks het gebrek aan doelpunten, waren er genoeg kansen om op voorsprong te komen. Het gelijk van Peter Bosz werd al snel aangetoond. Na nog geen vijf minuten spelen maakte Malik Tillman, de man verantwoordelijk voor het afgekeurde doelpunt uit de eerste helft, de bevrijdende treffer die PSV op voorsprong zette. Na een 1-2 met Luuk de Jong schoot het Amerikaanse talent goed binnen.

Nog geen kwartier na rust verdubbelde PSV de voorsprong. Hirving Lozano stuurde Johan Bakayoko de diepte in. De Belg kreeg dusdanig veel vrijheid dat hij de bal perfect in de kruising krulde, achter doelman Nick Olij. Hierna deed PSV het wat rustiger aan, getuige ook de wissels die Peter Bosz inbracht. Noa Lang was in de eerste helft al gewisseld voor Lozano en na de rust mochten ook Saibari, Til, Vertessen en Bella-Kotchap invallen voor respectievelijk Veerman, Tillman, Bakayoko en Ramalho. Toch was PSV nog niet klaar met het vandaag weinig indrukwekkende Sparta. Met nog tien minuten op de klok gaf Jordan Teze een voorzet op de induikende Guus Til. Hoewel Nick Olij zijn inzet nog kon keren, was Yorbe Vertessen er als de kippen bij om de 0-3 hard binnen te schieten. De schade werd vervolgens nog erger voor de Rotterdammers. Na een goede passeerbeweging werd Lozano naar de grond gewerkt. Dennis Higler kon niet anders dan de penalty aan PSV toe te kennen. Zoals gebruikelijk meldde Luuk de Jong zich achter de bal om de penalty binnen te schieten. Dit ging wel in twee instanties, Nick Olij pakte de bal in eerste instantie maar legde de bal direct terug in de voeten van Luuk de Jong die nu wel eenvoudig kon afronden voor de 0-4.

Voor PSV dus wederom een gemakkelijke middag. De internationals vliegen deze week weer uit en voor de spelers die in Eindhoven achterblijven is er dus een goede kans om te herstellen van het recente blok wedstrijden. Over twee weken wacht de volgende Eredivisie-wedstrijd als Fortuna Sittard op bezoek komt. Daags hierna wacht de uitwedstrijd in de Champions League in het Franse Lens. Peter Bosz zal vooral verheugd zijn dat er nog altijd geen puntverlies is geleden door zijn ploeg in de Eredivisie.

Laatst bijgewerkt : 8 okt 2023 - 18:52

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.
  • De achtste overwinning. Benitez, Veerman en De Jong blijven op kop met de maximale score en de meeste speelminuten (in die volgorde). Noa Lang speelt gelijk en heeft niet langer de maximale score.