Eredivisie : Almere City FC - PSV (0 - 4)

23 september 2023 - 20:00 uur

Door: Noel Van de Laar

Na de oorwassing in Londen van afgelopen woensdag tegen Arsenal heeft PSV vandaag weer probleemloos drie punten behaald in Almere. Na negentig minuten stond er een verdiende 0-3 eindstand op het scorebord, al had die score ook veel hoger uit kunnen vallen. Op een ongekend slechte grasmat bleek Nordin Bakker echter vaak een sta-in-de-weg. Door de overwinning tegen de promovendus is PSV nog altijd ongeslagen in dit Eredivisieseizoen.

Door: Noël van de Laar

Hoewel de eerste twee kansjes nog voor de thuisploeg waren, zette PSV in het vervolg orde op zaken en liet het Almere City merken dat er weinig te halen viel tegen de koploper van Eredivisie. Na iets meer dan een kwart wedstrijd kwam PSV op voorsprong via Guus Til na een assist van Noa Lang. Hirving Lozano verdubbelde vlak voor rust de Eindhovense voorsprong. Na een door hemzelf opgezet een-tweetje met Guus Til schoot de Mexicaan onberispelijk hard binnen, wat zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree in Eindhoven betekende.

Almere City begon aan de tweede helft met twee invallers maar dat baatte de thuisploeg weinig. PSV was heer en meester in het duel met de voornaamste degradatiekandidaat van dit seizoen, dat vooralsnog op harde wijze kennismaakt met de Eredivisie. Halverwege de tweede helft kreeg Joey Veerman na een kort passje van Luuk de Jong de bal vrij voor het inschieten. De Volendammer faalde niet en schoot laag binnen. Het restant had meer weg van een veredelde oefenwedstrijd. PSV zette nauwelijks meer aan en Peter Bosz besloot de volledige voorhoede naar de kant te halen voor respectievelijk Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Ricardo Pepi. Die laatste besliste in de blessuretijd de eindstand nog op 0-4.

Woensdag wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen het dit seizoen zeer verrassend presterende Go Ahead Eagles, wellicht wordt dat voor de ploeg van Peter Bosz wel een serieuze uitdaging.

Laatst bijgewerkt : 23 sep 2023 - 21:59

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Alex Bos.
  • Weer een 4-0 overwinning. Er verandert weinig in de stand. Of het moet zijn dat Bakayoko de laatste plaats overneemt omdat Babbadi te weinig speelde om in de stand opgenomen te worden. Lozano staat bovenaan in de tweede divisie.