Champions League : Arsenal - PSV (4 - 0)

Wedstrijd verslag

20 september 2023 - 21:00 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV is de groepsfase van de Champions League met een pijnlijke nederlaag bij Arsenal begonnen.De Brabanders gingen in Londen met 4-0 onderuit.

PSV,met Bella-Kotchap en de op tijd herstelde Lang in de basis,voetbalde in de eerste helft aardig mee,maar liet in verdedigend opzicht de ene steek na de andere vallen.De thuisploeg wist daar wel raad mee en PSV mocht blij zijn dat het halverwege 'slechts' 3-0 stond.

Nadat Odegaard ongehinderd had kunnen schieten,opende Saka uit de rebound na acht minuten de score.Kort daarna stond Trossard helemaal vrij toen hij de 2-0 binnenschoof en bij een counter werd Jesus over het hoofd gezien:3-0.

Jesus had daarvoor al twee keer aan een treffer geroken en ook Gabriel was dicht bij succes geweest.Voor PSV waren alleen Lang,Bakayoko en Bella-Kotchap enigszins gevaarlijk voor rust.

In de tweede helft had PSV zijn zaakjes verdedigend beter op orde,al deden de Engelsen het ook iets rustiger aan.Toch ging aan de 4-0 weer een dekkingsfout vooraf.Na een pass van Nelson haalde de vrijstaande Odegaard fraai uit.

PSV,dat in 2018 voor het laatst in de groepsfase van de CL speelde,liet zich bij vlagen op de helft van de Gunners zien,maar had moeite om tot kansen te komen.Ook invaller Lozano kon daar geen verandering in brengen.

Extra

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer (GER).