Champions League : Sevilla - PSV (2 - 3)

29 november 2023 - 18:45 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV heeft in de Champions League de tweede ronde bereikt.Na een wonderlijke 3-2 zege bij Sevilla zorgde de winst van Arsenal op Lens voor zekerheid.

De koploper in de eredivisie had het in een zeer matige eerste helft erg lastig tegen de nummer 15 van Spanje.Sevilla maakte na 24 minuten 1-0 en deed dat in stijl:Ramos schampte de bal per ongeluk met zijn verkeerde voet in het doel.

PSV was de kluts kwijt en leek met 2-0 achter te komen.De VAR bracht met een gespotte handsbal respijt.Het tot dan toe saaie duel kwam plots tot leven en de bezoekers kregen een flinke kans via Lozano.De Mexicaan miste en viel daarna uit met een hamstringblessure.

Vroeg in de tweede helft kreeg PSV opnieuw een flinke knauw te verwerken: na een snelle counter schoot En-Nesyri, die vlak voor de rust al met een kopbal de lat raakte,beheerst de 2-0 binnen.

PSV leek dood en begraven,maar met de tweede gele kaart van Ocampos kantelde het duel volledig.Kort daarop stuurde Saibari met een magistrale halve omhaal de bal in de kruising en even later was de invaller zelfs dicht bij de 2-2.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten:Vertessen trok voor en Gudelj frommelde de bal in eigen doel.PSV had nog eventjes voor de 3-2 en die viel in de extra tijd.Weer trok Vertessen voor en Pepi kopte prachtig binnen.

Champions League

• Deze Champions League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Davide Massa (ITA).