Eredivisie : sc Heerenveen - PSV (0 - 8)

Wedstrijd verslag

25 april 2024 - 18:45 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV lijkt vanavond te laatste stap te hebben gezet naar de vijfentwintigste landstitel uit de clubgeschiedenis. Uiteindelijk stokte de teller bij acht doelpunten. Bij rust stond het 0-5, dus na rust vielen er nog drie goals. Voor rust maakten Malik Tillman en Guus Til twee goals, gevolgd door een doelpunt op slag van rust van Joey Veerman. Na rust ging PSV vrolijk verder en bouwde het de score verder uit via goals van Johan Bakayoko, Luuk de Jong en de ingevallen Patrick van Aanholt.

PSV stapt dus in de bus terug naar Eindhoven in de wetenschap dat wanneer Feyenoord punten laat liggen op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer, PSV in Eindhoven terugkeert als kampioen van Nederland. Voor het eerst sinds april 2018, toen de kampioenswedstrijd met 3-0 thuis werd gewonnen van Ajax, mag PSV zich dus bijna weer kampioen van Nederland noemen. Gelet op de gigantische overmacht die de ploeg van trainer Peter Bosz dit seizoen heeft laten zien, is het misschien wel de meest verdiende titel van allemaal. Ondanks de teleurstellende uitschakelingen in de KNVB-Beker en de Champions League is het een seizoen met een griffel geworden voor de Eindhovenaren.

Na tien minuten kwam PSV al op 0-3, nadat Guus Til de score opende op aangeven van Malik Tillman maakte de Duitse Amerikaan er vervolgens zelf 0-2 en 0-3 van. Na een half uur spelen maakte Guus Til ook zijn tweede van de avond. Joey Veerman maakte vervolgens op slag van rust het honderdste doelpunt namens PSV in dit Eredivisieseizoen. De oud-speler van SC Heerenveen deed dat terwijl hij zichzelf verontschuldigde bij de harde kern van de thuisclub achter het doel.

Na rust gaf PSV geen gas terug en bleef het de aanval zoeken. Kort nadat de 1-5 van sc Heerenveen werd afgekeurd wegens buitenspel bediende Johan Bakayoko die goal met een poeier vanaf de rand van de zestien op de deklat. Twee minuten later poogde de Belgische rechtsbuiten het opnieuw, nu richting de andere kruising en nu enkele centimeters lager. Via de onderkant van de lat verdween de bal op schitterende wijze in het doel voor de 0-6. Twintig minuten voor tijd profiteerde Luuk de Jong van gepruts in de SC Heerenveen-defensie waarna de spits hem feilloos in de goal schoot achter keeper Mickey van der Hart, die ondanks enkele knappe reddingen toch een vrij kansloze avond achter de rug heeft.

Extra

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.