Eredivisie : NEC - PSV (3 - 1)

30 maart 2024 - 16:30 uur

Door: Noel Van de Laar

PSV heeft zichzelf vandaag een ontzettend slechte dienst bewezen. Na een relatief goede eerste helft bleef PSV in de afronding erg slordig. Ondanks de openingstreffer van Johan Bakayoko, die profiteerde van een prachtige steekpass van Jerdy Schouten en daaropvolgende rebound op de inzet van Hirving Lozano, had PSV in de eerste veertig minuten veel vaker moeten profiteren van de door NEC geboden ruimtes. Dat deed de ploeg van Peter Bosz niet, waarna NEC vlak voor rust een penalty kreeg na slordig balverlies van Joey Veerman en een daaropvolgende correctie van de middenvelder, die afgelopen week nog zijn eerste interlandgoal maakte namens het Nederlands Elftal. De overtreding van de middenvelder werd bestraft met een gele kaart en een penalty voor de thuisploeg die feilloos in de kruising werd geschoten door Lasse Schöne. Na rust kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong, welke ze via Sow nog uitbouwden naar 3-1. PSV pakte vervolgens het initiatief weer wat terug en kreeg nog een penalty cadeau van Bas Nijhuis na een vermeende overtreding op Sergiño Dest. Luuk de Jong schoot hem echter onherkenbaar zwak binnen waardoor Jasper Cillessen, niet bepaald een penaltykiller, kon uitgroeien tot Man van de Wedstrijd.

Door: Noël van de Laar

Voor PSV is het nu zaak om de wonden te likken en razendsnel de knop om te zetten. Aanstaande dinsdag wacht immers weer de volgende wedstrijd in de Eredivisie als de ploeg van Peter Bosz op bezoek gaat bij Excelsior. De degradatiekandidaat is in volle jacht naar punten om lijfsbehoud te realiseren en zal nu bloed ruiken na deze eerste nederlaag voor PSV in dit Eredivisieseizoen.

Laatst bijgewerkt : 30 mrt 2024 - 18:50

• Deze Eredivisie-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.
  • Een nederlaag, de eerste. Het verandert wel de stand. Saibari die niet speelde staat nu bovenaan. Aanholt die ook niet speelde staat nu vierde. Til en Veerman staan ertussen. Lozano die gelijk speelde stijgt op de ranglijst. Noa Lang zou ook hoog gestaan hebben, maar hij heeft niet genoeg gespeeld.