Home > Nieuws > PSV wint van RKC

PSV wint van RKC

Titel PSV binnen handbereik

20 apr 2001

PSV heeft gisteren tegen RKC na een moeilijke wedstrijd 3 punten weten te behalen. De wedstrijd begon voor PSV moeizaam, zowel RKC als PSV kregen de nodige kansen maar wisten deze in eerste instantie niet te benutten.
Pas ver in de eerste helft was het uitgerekend Mateja Kezman, die de laatste tijd maar niet tot scoren kwam, die de 1-0 aantekende.
De tweede helft was stukken aantrekkelijker, maar het was RKC die na 10 minuten de 1-1 aantekende. Voor PSV was dit een teken om een tandje bij te schakelen en de kansen stapelden zich op. Ondanks de vele kansen leek de bal het doel niet in te willen. Pas na de wissel van Ruud van Nisterooy en Arnold Bruggink voor John de Jong en Gakhokidze wist PSV de winst in de wacht te slepen.
Respectievelijk Theo Lucius en Mark van Bommel brachten de score voor PSV op een 3-1 eindstand.
Als Feyenoord vanavond geen punten verspeeld zal PSV bij winst op Willem II volgende week zaterdag de titel in de thuiswedtrijd tegen Heerenveen op 6 mei (verplaatst van 5 mei) in de wacht kunnen slepen.