Home > Nieuws > PSV verliest Gatorade Cup finale met 2-1 van Ajax

PSV verliest Gatorade Cup finale met 2-1 van Ajax

Ajax 'mazzelt' zich ook langs PSV

8 mei 2006 - Door: Chris & ES
Michael Lamey

Na een rustperiode van 3 voetballoze weken, moest PSV het vanavond opnemen tegen een Ajax in topvorm. De Amsterdammers bekroonden een succesvolle play-offs-serie met een ticket voor de Champions League. Vandaag plaatste Ajax de spreekwoordelijk kers op de slagroomtaart. Coach Danny Blind leidde zijn manschappen immers naar winst in de finale van de Gatorade Cup. PSV deed wat het kon, was de bovenliggende partij en creëerde de beste kansen. Het benutten van die kansen bleek echter teveel gevraagd. Alleen verdediger Lamey wist het net te vinden. Dat doelpunt bleek onvoldoende, waardoor Guus Hiddink met een nare bijsmaak zal terugkijken op zijn laatste wedstrijd als hoofdcoach van PSV.

Niemand minder dan oud-PSV’er Klaas-Jan Huntelaar was het die zijn vroegere werkgever de nek omdraaide. In de laatste minuut, natuurlijk, zoals dat een echte Ajacied betaamt. Daarmee kwam een abrupt eind aan een ietwat chaotische wedstrijd, waarin scheidsrechter Vink met moeite het hoofd boven water hield. Hij deelde eerst een rode kaart uit aan Galasek. Even later kreeg aan PSV-zijde Lamey zijn 2e geel. Die kaart was te voorzien, daar Hiddink had verzuimd om Lamey op tijd te wisselen voor Lucius. Had de coach dit wel gedaan, dan had hij PSV veel ellende kunnen besparen. Na het wegvallen van Lamey creëerde Ajax namelijk meteen een veldoverwicht. Zodoende gaf PSV kansen weg, waarvan de laatste in de 92ste minuut werd binnengetikt door Huntelaar.

Bij rust stond het nog 0-0 en was er niets aan de hand. “Als er één valt”, zo analyseerde oud-Ajacied Frank de Boer voor SBS6, “dan is ie voor PSV”. De 2e helft was krap begonnen, of De Boer werd in zijn wijsheid gelogenstraft. Huntelaar kopte een scherp aangesneden corner van Sneijder strak langs Gomes. Net als bij het tweede doelpunt deed het gemis van Alex zich sterk voelen. De grote Braziliaan kon vanwege een bilblessure niet meespelen.

Gelukkig stelde Lamey even later orde op zaken. Een vrije trap belandde vanuit de kluts voor zijn voeten. De verdediger dacht niet na en volleerde de bal diagonaal in de kruising. Een wonderschoon doelpunt. Toch werd het niet de avond van Lamey, die halverwege de 2e helft met rood van het veld moest. De rest is inmiddels geschiedenis.

Voor PSV is er nog een revanchemogelijkheid. Bij de eerste officiële wedstrijd van volgend seizoen ontmoeten de Eindhovenaren Ajax wederom, maar dan in de strijd om de Johan Cruiff-schaal.