Home > Nieuws > PSV met moeite langs FC Utrecht: 3-1

PSV met moeite langs FC Utrecht: 3-1

8 nov 2015 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft met de nodige moeite gewonnen van FC Utrecht. In een vermakelijke, maar qua niveau niet hoogstaande partij nam het pas in de tweede helft afstand van de domstedelingen: 3-1.

De eerste helft begon uitstekend. Na een kopbal op de paal (Bruma) schoot Moreno de bal laag in de linkerhoek (assist Guardado). De supporters gingen er eens goed voor zitten, maar de goals bleven vervolgens uit. Sterker nog, Utrecht kreeg in de tiende minuut een goede mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Na vermeend hands van Moreno schoot Utrecht-spits Haller van dichtbij in, maar Bruma kon het schot ternauwernood blokken. Adam Maher ontving korte tijd later een gele kaart, na een forse, maar ongelukkige charge op Ayoub. Een minuut later had PSV recht op een penalty, want Narsingh werd in het zestienmetergebied vastgehouden: weliswaar lichtjes, maar overduidelijk. Scheidsrechter Björn Kuipers zag er niettemin geen overtreding in.

Frustratie bij publiek
Hoewel PSV wel probeerde fel te spelen, kwam ook Utrecht herhaaldelijk aan voetballen toe. Dat tot frustratie van het thuispubliek, dat luid applaudisseerde toen Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro aan hun warming-up begonnen. In die eerste helft bleef het 1-0, ondanks kansen van De Jong (lat) en twee keer Locadia. Op slag van rust had Haller zelfs dé kans op 1-1. Na halfslachtig verdedigen schoot hij de bal echter in het zijnet.

Toch de 1-1
Al na 19 seconden in de tweede helft kreeg Luuk de Jong de kans om de score te verdubbelen, maar Utrechtgoalie Ruiter tikte de bal nog nét over de achterlijn. Daarna ging het mis voor PSV. Utrecht kwam in de 49e minuut op 1-1: Bart Ramselaar schoot koel binnen, nadat Barazite al de paal had geraakt. Utrecht was in die fase dominant, drukte PSV ver terug en kreeg enkele grote kansen.

Gejuich bij wissels
Pas toen Phillip Cocu daadwerkelijk Maher en Narsingh wisselde voor Hendrix en Pereiro (begeleid door luid gejuich vanaf de tribunes) slaagde PSV erin weer het spel te bepalen. In de 56e minuut scoorde Santiago Arias de 2-1: een prachtige knal met buitenkant rechts in de verre hoek (assist Pereiro). Luuk de Jong leek het pleit te gaan beslechten toen Kuipers een penalty gaf wegens hands van Van der Maarel (wat het niet was), maar de spits faalde (de zevende misser in de laatste 11 penalties). En waar Utrecht nog enkele keren levensgevaarlijk doorkwam, scoorde PSV: een geweldige pass van Pereiro bereikte Locadia, die niet aarzelde en de bal strak voorgaf op De Jong. Hij schoot de bal hard en hoog tegen de touwen: 3-1. Het geloof was weg bij Utrecht en het tempo daalde. In de slotfase was Pereiro nog dicht bij de 4-1, maar zijn schot richting de kruising schampte de lat.