Home > Nieuws > PSV speelt gelijk tegen Mexicaanse topclub

PSV speelt gelijk tegen Mexicaanse topclub

Club de Futbol de Pachuca kan geen potten breken

9 okt 2017 - Door: Peter Visser

De benefietwedstrijd met Pachuca voor de slachtoffers van de aardbevingen in Mexico is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De brilstand is tekenend voor de scherpte van beide teams, niet voor de amusementswaarde. Met name in de eerste helft werd door beide elftallen vol de aanval gezocht.

Door Peter Vos

Door de interlandverplichtingen van zowel de internationals als de jong-internationals speelden beide teams met een veredeld B-team. Ook Mexicaan en oud Pachuca speler Hirving Lozano heeft interlandplicht. Aan PSV zijde zijn Nicolas Isimat-Mirin, Marcel Ritzmaier, Daniel Schwaab, Luuk de Jong, Joshua Brenet en Adam Maher wél van de partij. De overige PSV-ers komen uit Jong PSV en het A-elftal.

Doordat ook Pachuca met een mix van selectie-
en jeugdspelers aantreedt, waarvan Keizuke Honda de meest bekende speler is, kan men uitgaan van gelijkwaardige tegenstand. In de praktijk blijkt de mix van PSV veel sterker te zijn dan die van Pachuca. Vanaf minuut 1 zet PSV de Mexicanen vast en creëert het team van trainer Phillip Cocu vier kansen in het eerste kwartier. De Jong kopt twee keer in kansrijke positie op doel, waarvan één gepakt wordt door keeper Alfonso Blanco. Een mooie, snelle aanval via Maher en De Jong wordt door het talent Dante Rigo naast geknald. Rigo legt vervolgens een corner van PSV panklaar op het hoofd van Isimat-Mirin, die tegen de paalt kopt. Pachuca heeft na een half uur spelen pas een antwoord: een voorzet van de Mexicanen wordt totaal verkeerd geraakt door Schwaab, die met een achterwaartse lob keeper Kyan van Dorp tot een uiterste redding dwingt. De jonge keeper redt ook knap bij een harde kopbal van Franco Tara Het slotaccoord voor de eerste helft is voor Laros Duarte, de Jong-PSVer mikt met een mooie knal net aan de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk. Beide teams gaan slordiger spelen. Pas na een klein kwartier komt PSV tot een fatsoenlijke aanval, die spits Cody Gakpo als eindstation hoog over knalt. De gelegenheids nummer tien mag het een minuut later nog een keer proberen, nu gaat zijn inzet net over de lat. De fris spelende Digo levert halverwege een mooie vrije trap af, die het zijnet laat bollen. De krap 11.000 aanwezige toeschouwers juichen bij het ogenschijnlijke doelpunt, maar ook hier ligt de bal náást en niet ín het doel. De verder zeer vriendelijk verlopen wedstrijd loopt vreemd af met een rode kaart voor verdediger Joachin Esquivel, waarbij scheidsrechter Higler erg consequent is in deze benefietwedstrijd. Liever dan rood voor de tegenstander zag het publiek doelpunten, maar door de spelersmix aan beide kanten ontbrak het duel aan scherpte.

Laatst bijgewerkt : 9 okt 2017 - 23:12