Home > Nieuws > PSV boekt opnieuw overwinning, 3-0

PSV boekt opnieuw overwinning, 3-0

Afwachten wat de concurrentie Ajax en Feyenoord doen vanmiddag

22 okt 2017 - Door: Noel Van de Laar

PSV-Heracles

PSV begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het goede zalen kon gaan doen, immers, zelf speelden de Eindhovenaren thuis tegen heracles, terwijl een kwartier na afloop van dit duel de aftrap van Feyenoord-Ajax op de rol staat. De boodschap voor PSV was dan ook duidelijk: "Wat er ook gebeurt, de punten moeten in Eindhoven gehouden worden".

Door: Noël van de Laar Foto's: John Claessens

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en wist direct al de intentie over te brengen. Door middel van wat kleine speldenprikjes wist PSV een aantal keer gevaarlijk te worden en werd er achterin ook weinig ruimte weggegeven. Na drie minuten ging Robin Pröpper, na goed doorjagen van Luuk de Jong, in de fout waarna Gaston Pereiro de bal voor het inschieten had. De Uruguayaan besloot de keeper te willen omspelen alvorens hij hem inschoot. Dit lukte hem ook, echter, schoof hij de bal vervolgens tergend langzaam naast het doel van keeper Bram Castro.

Lang hoefden de supporters echter niet te wachten, want een kwartiertje na de mogelijkheid voor Pereiro was het Hendrix die op het middenveld werd weggestuurd door Joshua Brenet. Het spelinzicht van de geboren Limburger voorzag de op snelheid zijnde Hirving Lozano die met een prachtige steekpartij alleen voor de keeper kwam en de bal feilloos tegen de touwen werkte.

Na de openingstreffer ontstonden er aan beide kanten nog wat kleine kansjes maar werd de rust zonder noemenswaardigheden bereikt. Heracles leek vooraf vooral de opdracht te hebben gekregen zoveel mogelijk de schade te beperken want er kwamen nauwelijks aanvallende initiatieven.

Na rust kwam hier wel enigszins verbetering in voor de Almeloërs. Na eerst een afstandsschot van aanvoerder Pelapessy en vervolgens twee keer dom balverlies van Jürgen Locadia ontstonden er de nodige hachelijke momenten in de defensie bij PSV maar werd de nul, mede dankzij uiterst opmerkzaam keeperswerk van Jeroen Zoet, bewaakt.

Daarna kwam PSV eigenlijk niet meer in de problemen en leek het wachten op de 2-0. Die viel uiteindelijk in de slotfase met nog twaalf minuten officiële speeltijd op de klok. De ingevallen Mauro Junior gaf de voorzet tegen de achterlijn op de inglijdende Marco van Ginkel. In de blessuretijd mocht diezelfde van Ginkel nog aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Robin Pröpper op de net ingevallen Albert Gudmundsson. De broer van Davy mocht uitrukken met een rode kaart waarna van Ginkel de strafschop beheerst in de rechterhoek schoot en de eindstand bepaalde op 3-0. De Chelsea-huurling pikte zo toch weer z'n doelpunten mee en bewees maar weer zijn waarde voor PSV.

PSV kan nu rustig achterover leunen en kijken naar de wedstrijd in de Kuip tussen Ajax en Feyenoord in de wetenschap dat het zelf heeft gedaan wat het moest doen en nu de voorsprong kan zien toenemen. De volgende wedstrijd voor PSV staat donderdag op het programma in Volendam, waar de plaatselijke FC de tegenstander is in het kader van de KNVB-beker. Zondag is het de beurt aan Vitesse om PSV het vuur aan de schenen te leggen, deze wedstrijd staat wederom voor 12:30u. op de planning.