Home > Nieuws > PSV boekt belangrijke zege op Vitesse

PSV boekt belangrijke zege op Vitesse

Eindhovenaren sluiten 2017 af zonder puntverlies in Philips Stadion

23 dec 2017 - Door: Stijn Slaats

Drie dagen na de bekeroverwinning op VVV Venlo sluit PSV het jaar 2017 af met een thuisduel tegen Vitesse. De Eindhovenaren zijn al winterkampioen maar duiken het liefst met een zo groot mogelijke voorsprong op achtervolger Ajax onder de kerstboom. Daarnaast blijft PSV bij winst zonder puntverlies in het Philips Stadion deze jaargang.

Schwaab kopt PSV net voor rust langzij

De openingsfase is voor Vitesse dat zonder schroom het strafschopgebied van PSV opzoekt. Milot Rashica dribbelt door de PSV-verdediging maar zijn schot wordt eenvoudig gepakt door Zoet. Het antwoord van PSV komt via Luuk De Jong. Zijn kopbal is te zacht om oud-PSV'er Pasveer te verontrusten. Na tien minuten voert PSV de druk op. Een vrije trap van captain Van Ginkel ketst af in de muur. Op de rechterflank zijn Santiago Arias en Lozano goed op dreef. Lozano vuurt een hard schot af op de vuisten van Pasveer. De Mexicaan stelt daarna Pasveer, uit de daaropvolgende corner, nog eens op de proef. Met buitenkant rechts dwingt hij de Vitesse-goalie tot een 'Glanzparade'. Aan de andere kant redt Zoet PSV na hachelijke situatie waarbij Schwaab de bal inlevert bij Rashica. De doelman voorkomt met zijn voeten een tegentreffer. Een minuut later zijn de bezoekers wel succesvol als Matavz kan intikken nadat Bryan Linssen Brenet en Zoet kansloos heeft gelaten. Luuk de Jong is vervolgens met een kopbal dichtbij de gelijkmaker na een goede voorzet van Arias. De bal gaat echter net naast de verre paal. Net voor rust komt PSV alsnog langszij. Lozano slingert een vrije trap op de krullenbos van Schwaab die perfect binnen knikt: 1-1.

Lozano helpt PSV aan de leiding

Zes minuten in de tweede helft schiet Lozano de Eindhovenaren op voorsprong. Van Ginkel vindt Ramselaar die de bal –op ongeveer twintig meter van het doel- met een hakje klaar legt voor de Mexicaan. Die twijfelt niet en de bal verdwijnt met een rare curve in het midden van het doel. PSV wil nu doordrukken en houdt Vitesse stevig in de greep. Even is Vitesse gevaarlijk als Matavz tot een link rollertje. Zoet kan echter tijdig ingrijpen. Een kwartier voor het eindsignaal reageert Luuk de Jong alert op een verkeerde terugspeelbal maar in plaats van de bal achter Pasveer te jagen, legt hij af op Lozano die naast mikt. Een vlammend schot van Bergwijn vliegt over de lat. PSV komt goed weg als zoet een schot van Bruns pareert en Matavz de rebound benut. De Sloveen stond echter al buitenspel en ziet zijn treffer geannuleerd worden. De Jong had in blessuretijd met een spectaculaire omhaal de 3-1 op zijn voet maar de bal vliegt naast. De voorsprong komt niet meer in gevaar en de PSV'ers kunnen als koploper over de wereld uitwaaieren om Kerstmis te gaan vieren.