Home > Nieuws > PSV wint ruim van PEC: 4-0

PSV wint ruim van PEC: 4-0

Elftal van Phillip Cocu in tweede helft ruim voorbij Zwollenaren

3 feb 2018 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft met ruime cijfers gewonnen van PEC Zwolle. Na een matige eerste helft waren een rode kaart voor Zwolle en een ontketende Luuk de Jong PSV de hoofdingrediënten voor een ruime zege: 4-0.

De wedstrijd was al bijna een kwartier oud toen pas het eerste moment van opwinding viel te noteren. Marco van Ginkel testte van net buiten de zestien de vuisten van Zwolle-doelman Mickey van der Hart. Daarna daalde het niveau en het tempo hand-in-hand naar een bedenkelijk peil. Pas na ruim een half uur kreeg PSV de eerste échte kans, toen Bergwijn Lozano in staat stelde te schieten. In die fase had Marco van Ginkel al geel op zak na een stevige charge en was Nicolás Freire aan rood ontsnapt na een sliding van achteren op Steven Bergwijn.

Rode kaart en goal
Vijf minuten voor rust was Luuk de Jong dicht bij de 1-0, na een ferme aanval via Van Ginkel en Bergwijn. De spits stuitte op doelman Van der Hart. Diezelfde Van der Hart moest een paar minuten later het veld verlaten, nadat hij buiten zijn doelgebied de doorgebroken Hirving Lozano had neergehaald. Scheidsrechter Gözübüyük kon niet anders dan de doelman de rode kaart tonen. Terell Ondaan, die nog maar twaalf minuten in het veld stond (hij verving de geblesseerde Rick Dekker), werd het kind van de rekening: Zwolle-coach Van 't Schip haalde hem naar de kant ten gunste van de derde Zwolle-doelman, de 20-jarige Mike Hauptmeijer. Op slag van rust werd Hauptmeijer meteen geklopt: uit een corner van Lozano anticipeerde Luuk de Jong veel attenter dan de statische Freire en kopte de 1-0 binnen.

Hoofdrol De Jong
Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft ging PSV in overtal op jacht naar de 2-0. Luuk de Jong was daar maar liefst vier keer akelig dichtbij, maar geluk ontbrak tot dan toe. Toch kwam De Jongs tweede goal er. Marco van Ginkel gaf een heerlijke pass op Lozano die, vanaf randje buitenspel, niet zelfzuchtig was en Luuk de Jong een niet te missen kopkans bood. Van een metertje afstand dook De Jong de bevrijdende 2-0 tegen de touwen. Kort daarna maakte De Jong zelfs zijn derde. Jorrit Hendrix gaf met een fraaie splijtende pass Brenet de gelegenheid een voorzet te geven op de spits: 3-0.

Mooiste goal: Brenet
De 4-0 kwam op naam van Joshua Brenet. De vaak verguisde linksback (die ook nu geen overweldigende wedstrijd speelde), werd door invaller Gudmundsson weggestuurd en krulde de bal in de 79e minuut bijzonder mooi voorbij Hauptmeijer. Naast Gudmundsson was ook Mauro Júnior toen al in het veld gekomen. Debutant Donyell Malen maakte het trio invallers compleet: hij verving in de 82e minuut man of the match Luuk de Jong. PSV kreeg in de slotfase nog voldoende kansen om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet in. Zo won PSV uiteindelijk gemakkelijk en moest PEC puntloos terug naar de Hanzestad.