Home > Nieuws > PSV boekt eenvoudige overwinning na rode kaart VVV Venlo

PSV boekt eenvoudige overwinning na rode kaart VVV Venlo

Drie (doel-)punten in ijzig koud Philips Stadion

17 mrt 2018 - Door: Noel Van de Laar

Na de zware 5-0 nederlaag tegen Willem II in Tilburg van vorige week stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. Voor de tweede keer dit seizoen kwam VVV Venlo op bezoek in Eindhoven. Op papier een ideale tegenstander voor PSV om een kater tegen weg te spoelen, want er werd al twaalf keer op rij gewonnen. Vandaag leek het er lange tijd niet op dat dat ook weer zou gebeuren, maar na een tweede gele en dus rode kaart voor Ralf Seuntjens zette PSV uiteindelijk toch orde op zaken.

Door: Noël van de Laar

Hoewel PSV gedurende de wedstrijd wel de beste kansen wist te creëren ging het spel lange tijd gelijk op. VVV wist PSV redelijk eenvoudig op afstand te houden en de keren dat de thuisploeg gevaarlijk werd was het ofwel te wijten aan falende afronding(omhaal Lozano ging rakelings naast), danwel wist keeper Unnerstall deen achterstand op het laatste moment te voorkomen op een knappe kopbal van Luuk de Jong. Zodoende gingen beide ploegen rusten met dezelfde stand alswaar de wedstrijd mee begon, 0-0.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft. Het spelbeeld van de eerste helft werd voortgezet, PSV dat domineert en op zoek naar de ruimte achter de laatste linie terwijl VVV hoopte op een incidentele snelle counter. Na een klein uur spelen dreigde Jorrit Hendrix te ontsnappen aan de dekking van Ralf Seuntjens. De ervaren spits, in het verleden ook actief bij FC Den Bosch, ging, net als vlak voor de rust opzichtig in de fout door Hendrix licht te duwen. Evenals voor de rust kon arbiter Gözübüyük niks anders dan wederom een gele kaart trekken. Zodoende kon de spits vroegtijdig de kleedkamer opzoeken en had PSV nog ruim een half uur om de score open te breken.

Dat lukte een kleine tien minuten na de rode kaart, Marco van Ginkel kon de bal in twee instanties binnenwerken uit een corner bij de tweede paal. Het verzet van de Venlonaren bleek gebroken want niet veel later wist de van een schorsing teruggekeerde Hirving Lozano de score te verdubbelen. Nog eens drie minuten later mocht van Ginkel voor de zevende keer dit seizoen aanleggen voor een strafschop. Zoals gebruikelijk een karwei dat wel is toevertrouwd aan de huurling van Chelsea, feilloos verdween de bal in de linkerhoek en dus veranderde PSV de stand in een tijdsbestek van 15 minuten van 0-0 naar 3-0.

Zodoende kan PSV morgen weer rustig achteroverleunend kijken hoe naaste achtervolger Ajax op bezoek gaat bij Sparta om de voorsprong wellicht weer op te zien lopen naar tien punten. Na de aankomende interlandbreak wacht er in het paasweekend wederom een thuiswedstrijd, dan tegen NAC Breda. De vierentwintigste landstitel is na vanavond weer iets dichterbij gekomen.