Eindhovenaren bezegelen lot Inter met verdienstelijk gelijkspel: 1-1.

11 dec 2018 - Door: Niels Bakker & Ted Gijsel

In het stadion waar Mark van Bommel 1,5 jaar lang het rood-zwart van AC Milan verdedigde werd hij vanavond door zijn ploeg getrakteerd op een bevredigend slot van de Champions League campagne. In een kolkend Giuseppe Meazza pakte een wilskrachtig PSV een punt tegen Internazionale.

Inter geeft direct gas
De intenties van Inter Milan, dat het Champions League avontuur kan voortzetten mits Tottenham Hotspur niet wint van het al geplaatste Barça, zijn vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Gedragen door de luidruchtige steun van de fans wordt de aanval direct gezocht door de Nerazzurri. Werkelijk elk balcontact van een Inter speler wordt ondersteund door hartstochtelijk gejuich, waardoor PSV overdonderd lijkt. Vooral bij een gevaarlijke kopkans van Ivan Perisic komen de rood-witten goed weg.

Uit het niets op voorsprong
Hoewel Inter steeds nadrukkelijker op de poort klopt, komt PSV na een klein kwartier op voorsprong. Steven Bergwijn profiteert van knullig verdedigen van Kwadwo Asamoah en legt de bal vervolgens op de stropdas bij Hirving Lozano, die de bal overtuigend binnenknikt, 1-0. Nog geen minuut later krijgt Luuk de Jong een dot van een kans, maar de spits verzuimt de voorsprong uit te bouwen. Ondanks de achterstand blijft Inter de bovenliggende partij en wordt regelmatig gevaarlijk, maar omdat PSV gedisciplineerd blijft verdedigen blijven grote kansen uit. Ruimte is er wel degelijk, maar daar doet PSV weinig mee. De schrik slaat de blauw-zwarten om het hart als Bergwijn van een meter of 20 een venijnig schot afvuurt op doelman Samir Handanoviè, die de bal overtikt. Met een knappe 1-0 voorsprong gaat PSV rusten.

Zoet houdt PSV in leven
Kort na rust krijgen de Italianen een grote kans op de gelijkmaker. Icardi wordt in de zestien vrijgespeeld en haalt uit. Jeroen Zoet toont echter zijn waarde en ranselt de bal knap uit het doel. Na een uur spelen breekt een periode aan waarin PSV steeds meer onder druk komt te staan. Vooral Borja Valero krijgt een grote kans op de gelijkmakker, maar zijn inzet van zo'n 12 meter is te zwak om Zoet daadwerkelijk te verontrusten. Het spelbeeld ontwikkelt zich meer en meer als een kopie van de eerste helft. Inter heeft het meeste balbezit en is zo nu en dan gevaarlijk, maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. Op het moment dat PSV langzaam mag gaan hopen op een stunt, slaat wie anders dan spits Icardi toe. De lepe aanvaller kopt een voorzet bij de tweede paal onberispelijk binnen, waarna het stadion ontploft.

Verwachte stormloop blijft uit
De verwachte aanvalsgolf op het doel van PSV na de gelijkmaker blijft uit. De Milanezen lijken, met de voorsprong van Barcelona in het achterhoofd, op twee gedachten te hinken en gaan niet vol voor de overwinning. Het nieuws dat Tottenham op gelijke hoogte komt, lijkt vervolgens zowel het publiek als de ploeg lam te leggen. Terwijl het stadion langzaam leegloopt, stevent de wedstrijd af op een voor Inter onbevredigend einde. Op een grote kopkans van invaller Lautaro Martinez na komt PSV niet meer in te problemen en neemt de ploeg waardig afscheid van het kampioenenbal.