Home > Nieuws > PSV kent makkelijke avond in Almelo: 0-4

PSV kent makkelijke avond in Almelo: 0-4

Eindhovenaren boeken overtuigende zege op Heracles

15 dec 2018 - Door: Stan Kemps

PSV heeft zaterdagavond een eenvoudige zege behaald op bezoek bij Heracles. Door goals van Bergwijn, Schwaab, Dumfries en Pereiro werd de einstand op 0-4 bepaald. Waar PSV vorig jaar een uiterst moeizame avond kende in Almelo werden de punten ditmaal overtuigend meegenomen naar Brabant.

Eerste helft
Bij PSV keerde Schwaab weer terug in de verdediging en toonde Van Bommel met een basisplaats opnieuw vertrouwen in Gutiérrez. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Heracles. Zoet bokste een voorzet vanaf de flank zijn eigen zestien in, waarna Brandley Kuwas de bal niet onder de lat kon plaatsen. Ondanks veel balbezit was het in de beginfase voor PSV dan ook enkele keren oppassen voor een Almelose counter. In de twaalfde minuut was de eerste kans van PSV wél raak, toen Bergwijn diep werd gestuurd. De aanvaller gebuikte zijn snelheid goed, schudde zijn tegenstander af en tikte de bal koeltjes lang de keeper. Dat PSV in de eerste helft weinig kansen nodig had om te scoren bleek na ruim een halfuur spelen toen Daniel Schwaab de 0-2 kon binnenkoppen. Nadat De Jong de bal uit een corner doorkopte, kon de Duitser dicht bij het doel simpel afronden. De eerste grote kans waar géén doelpunt uit volgde was vijf minuten later voor Guti, die de bal met buitenkant voet naast het doel krulde. Vlak voor rust kwam PSV nog goed weg, toen Kuwas alleen op Jeroen Zoet afging, maar de bal naast het doel schoot. Heracles kreeg kort voor rust nóg een tegenvaller te verwerken, toen de thuisploeg met tien man kwam te staan. Na tussenkomst van de VAR besloot scheidsrechter Higler een overtreding van Jesper Drost te bestraffen met een rode kaart. Met een comfortabele 0-2 voorsprong zochten de teams kort daarna de kleedkamers op.

Angel uit de wedstrijd
Door de rode kaart was in de tweede helft de geest lange tijd uit de wedstrijd. Veel verder dan enkele halve kansen kwamen beide partijen in het eerste kwartier na rust niet. PSV controleerde de wedstrijd tegen een teruggetrokken Heracles, dat vooral loerde op de counter. Toch moest de uitploeg even wakker worden geschud toen Kuwas opnieuw alleen op Zoet af leek te gaan. Met wat hulp van Viergever werd de 1-2 nog net voorkomen.

Nieuw elan
Na ruim zeventig minuten werd Pablo Rosario afgelost door Donyell Malen, die voor wat nieuw impulsen moest zorgen. Dit resulteerde onder meer in een kans voor Bergwijn, die maar net naast schoot. In minuut 79 werd uiteindelijk dan toch de genadeklap uitgedeeld, toen Dumfries voor de 3-0 tekende. De rechtsback kopte een corner goed in de verre hoek. Reden voor de meegereisde supporters om de PSV'er minutenlang toe te zingen. Net als in de eerste helft ontstond ook aan het einde van de tweede helft nog veel commotie. Na een handsbal op de doellijn werd Higler voor de tweede maal deze wedstrijd door de VAR naar de zijlijn gestuurd. Opnieuw was het resultaat een rode kaart voor een Heraclied: Lennart Czyborra moest het veld ruimen. De penalty was echter niet aan de ingevallen Gastón Pereiro besteed, de aanvaller trof keeper Blaswich. De Uruguayaan herstelde deze fout amper een minuut later door alsnog te scoren. Met een kopbal bepaalde hij de eindstand op 0-4.