Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > LPF:Militaire tucht voor voetbalvandalen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

LPF:Militaire tucht voor voetbalvandalen

Weer een idee uit de hoge hoed van Janssen Van Raaij

16 aug 2002 - Bron: De Telegraaf-I - Door: DvG

Dit artikel vonden wij in de telegraaf-i:

HILVERSUM - Het LPF-Tweede-Kamerlid Janssen van Raay wil dat het kabinet het mogelijk maakt dat voetbalvandalen op een kazerne worden opgesloten om een "sportief militaire opleiding" te ondergaan. Hooligans die zich tijdens de militaire drill in positieve zin onderscheiden, zouden een militaire functie moeten kunnen krijgen bij de krijgsmacht.

Janssen van Raay maakte zijn opmerkingen vrijdag tijdens het VPRO-interview voor Radio 1. Hij reageerde in het interview op de wens van de Tweede Kamer het voetbalvandalisme krachtig aan te pakken.

Eerder deze week opperde het VVD-Kamerlid Rijpstra een soort rijdende rechter in te schakelen voor lik-op-stuk-beleid bij risicowedstrijden. Janssen van Raay steunt dat idee. Maar dan moet een vandaal die schuldig wordt bevonden, ook direct zijn straf ondergaan. Nu is het nog zo dat hij de uitvoering van het vonnis door in beroep te gaan maanden kan uitstellen.

De inspiratie voor een soort militaire dienstplicht voor vandalen haalt het LPF-Kamerlid uit Singapore. Daar is het al ingevoerd en gaat de overheid zelfs nog een stapje verder door de jongeren een computerband aan te meten die controleert of zij na de militaire opleiding op het rechte pad blijven. Dat laatste vindt Janssen van Raay echter te ver gaan.