Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV wint met onnodig veel moeite van Excelsior

PSV wint met onnodig veel moeite van Excelsior

Hattrick Luuk de Jong die daarmee de top tien instormt van Eredivisietopscorers

13 jan 2024 - Door: Noel Van de Laar
PSV

PSV heeft vanavond ook afgerekend met Excelsior en daarmee het record uit 1987/1988 van Guus Hiddink geëvenaard. In het Philips Stadion stond er na ruim negentig minuten voetbal een 3-1 eindstand op het scorebord. Aanvoerder Luuk de Jong nam in zijn honderdste eredivisiewedstrijd in het Philips Stadion alle PSV-goals voor zijn rekening. In de slotfase deed Excelsior nog wat terug via invaller Derensili Sanches Fernandes. In de blessuretijd leek Excelsior zelfs nog op 3-2 te komen, ware het niet dat Oscar Uddenas dat deed vanuit buitenspelpositie waardoor die goal werd afgekeurd. Ondanks dat het op vele fronten een recordwedstrijd was voor de ploeg van Peter Bosz, was de onvrede na afloop van ieders gezicht af te lezen. 

Door: Noël van de Laar 

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren. De score werd soepel uitgebouwd en kort na de 1-0 viel dan ook de 2-0 en ogenschijnlijk ook de 3-0. Na tussenkomst van de VAR ging de 3-0 van Guus Til echter niet door, omdat hij kort voor de 3-0 vermeend buitenspel had gestaan. Door deze beslissing gingen beide ploegen rusten met 2-0. Dat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen de rust haalde met die tussenstand, hadden ze met name te danken aan Stijn van Gassel die met enkele indrukwekkende reddingen de schade beperkte. 

Na rust leek PSV vrolijk verder te gaan de score uit te breiden. De 3-0 liet echter nog lang op zich wachten. Een mislukt schot van Jerdy Schouten verscheen voor de voeten van Luuk de Jong die al glijdend de 3-0 op het scorebord zette. Niet lang daarna besloot Peter Bosz de gehele voorhoede te wisselen. Zo kwam Noa Lang in het veld voor Malik Tillman, Yorbe Vertessen voor Johan Bakayoko en Ricardo Pepi voor Luuk de Jong. Wat er daarna gebeurde zal de PSV-trainer zorgen baren. Door egocentrisch gedrag kregen de bezoekers vanuit het niets zeeën van ruimte in de omschakeling waardoor het nog even spannend werd en PSV met name dankzij Walter Benitez alsnog de drie punten in eigen huis hield. Zodoende evenaarde PSV vanavond het record van 87/88 en gaat het volgende week op bezoek bij FC Utrecht proberen het record definitief in handen te krijgen. Tussendoor wacht, afhankelijk van de voorspelde sneeuwstorm, nog het bekerduel met FC Twente aanstaande woensdagavond.

Laatst bijgewerkt : 13 jan 2024 - 23:26