Home > Nieuws > Recordjacht stokt in Utrecht, eerste puntverlies een feit

Recordjacht stokt in Utrecht, eerste puntverlies een feit

Goal Bakayoko kan gelijkspel niet voorkomen

21 jan 2024 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vanmiddag haar eerste puntverlies geleden in de Eredivisie van dit seizoen. In de achttiende speelronde hield FC Utrecht de ploeg van Peter Bosz op een verdiend gelijkspel. In een fysieke wedstrijd kwam PSV al vroeg op 0-1. Niet de usual suspect Luuk de Jong, die door drie verdedigers van FC Utrecht werd gedekt, maar Johan Bakayoko kopte een voorzet van Sergiño Dest tegen de touwen. PSV leek vervolgens zoals zo vaak dit seizoen de score uit te gaan bouwen, al liet de tweede treffer lang op zich wachten. De thuisploeg rook bloed en ging richting de rust steeds beter voetballen, wat ook resulteerde in de nodige kansen op de gelijkmaker. Walter Benitez was echter nog een te grote sta-in-de-weg. Na rust begon FC Utrecht weer vol aan de jacht op de goal, PSV had in de eerste fase na de rust niks in te brengen tegen het fysieke en felle spel van de ploeg van Ron Jans. Lang hoefde het aanwezige publiek dan ook niet te wachten op de gelijkmaker, die kort na de rust werd binnengeschoten door Othmane Boussaid. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog de nodige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in de Galgenwaard. Daardoor blijft het bij een evenaring van het 36 jaar oude record en deelt Peter Bosz dit met de ploeg van Guus Hiddink.

Door: Noël van de Laar

Hirving Lozano leek nog het dichtste bij de winnende treffer. Op aangeven van Guus Til spatte zijn inzet uiteen op de onderkant van de lat, met nog een klein kwartier op de klok. PSV speelde vandaag onherkenbaar, grossierend in balverlies en heeft het puntverlies dan ook voornamelijk aan zichzelf te danken. FC Utrecht maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en kansen en had ook een uitgelezen mogelijkheid PSV met de eerste seizoensnederlaag naar huis te sturen. Peter Bosz zal vooral Walter Benitez dankbaar zijn, die met een aantal katachtige reflexen de schade beperkt hield.

Lang kan de ploeg van Peter Bosz niet bij de pakken neer zitten, woensdagavond wacht immers alweer de volgende uitdaging, als het team op bezoek gaat bij Feyenoord in het kader van de KNVB-beker. Volgend weekend wacht dan de thuiswedstrijd tegen Almere City, waar het doel om ongeslagen kampioen te worden nog altijd levend is.