Home > Nieuws > Feyenoord stoot PSV uit de beker

Feyenoord stoot PSV uit de beker

25 jan 2024 - Bron: NOS Teletekst

Feyenoord heeft zich ten koste van PSV geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker.De ploeg van coach Slot won in De Kuip met 1-0 en ontvangt bij de laatste acht AZ.

PSV had exact een jaar geleden,op 24 januari 2023 tegen FC Emmen,voor het laatst verloren van een Nederlandse club.Daarna bleef het veertig duels op rij ongeslagen,een record dat het deelt met het Feyenoord van 1978-1979 en het PSV van 2000-2001.

De wedstrijd kende een heerlijk begin. Al na 25 seconden testte Gimenez de vuisten van PSV-doelman Drommel en een minuut later kon Bakayoko niet scoren na een slippertje van Bijlow.

In het vervolg was het spel van beide kanten slordig,maar vooral door de intensiteit was het geen moment saai.Zo raakte Til met een kopbal de paal en schoot Paixao maar net naast.

Na een half uur opende Timber met een afstandsschot de score.PSV zette daarna iets meer aan en was via Til dichtbij de gelijkmaker,maar Bijlow redde knap.

In de tweede helft golfde het spel op en neer.PSV rook enkele keren aan de 1-1,maar Bijlow keepte sterk,Lozano schoot naast,Lang kreeg geen penalty en een treffer van Til werd afgekeurd.De Rotterdammers stichtten veel gevaar bij corners,maar scoorden niet,waardoor het tot het eindsignaal spannend bleef.