Home > Nieuws > PSV niet scherp genoeg tegen leep Borussia

PSV niet scherp genoeg tegen leep Borussia

Eindhovenaren moeten in Dortmund top zijn om door te gaan

20 feb 2024 - Door: WJS

Met een 1-1 gelijkspel is er nog alles mogelijk in de achtste finale van de Champions League, maar PSV had zeker meer kunnen halen uit de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Aanvallend waren de roodwitten echter niet goed genoeg en met name Lozano, Bakayoko en Tillman speelden matig. Het enige doelpunt van PSV werd gemaakt door Luuk de Jong. Uit een strafschop.

Door Willem-Jan Schampers

In een schitterende ambiance, compleet met vuurwerk (UEFA is er weer blij mee!), begint PSV in de sterkst mogelijke opstelling aan de wedstrijd. Johan Bakayoko en Ismael Saibari zijn terug in de basiself van Peter Bos. De beginfase is afwachtend, al rukt Saibari al een keer gevaarlijk op. Hij wordt echter nog net op tijd gestuit. Ook Lozano is twee keer dreigend.

Borussia Dortmund zet er vooralsnog weinig tegenover. Het is echter oppassen met de snelle counters van de Duitsers. Met spelers als Donyell Malen, Marco Reus, Julian Ryerson en Niclas Füllkrug moet de PSV-defensie geconcentreerd blijven spelen. Er zijn kansjes voor Luuk de Jong en Malik Tillman, maar het doel wordt nog niet gevonden. In de 15e minuut krijgt Malen een goede schietkans. Walter Benitez redt eenvoudig.

Niet zuiver

Aan de andere kant móet Tillman een minuut later de score openen, Vrij voor doelman Alexander Meyer is het schot van de Amerikaan echter niet zuiver genoeg en zeilt naast het doel. Kans 2 voor de Duitsers is in de 18e minuut een feit. Gelukkig voor PSV raakt Füllkrug de bal volledig verkeerd en caramboleert deze over het doel van Benitez.

Even later is er een prachtig doelpunt van Malen. Hij passeert Sergino Dest en verrast Benitez in de korte hoek. De bal verdwijnt via de kruising in het dak van het doel: 0-1. Een lelijke tegenvaller voor PSV dat de eerste 25 minuten zeker niet de mindere is van Borussia Dortmund. Heel snel krijgen de Eindhovenaren de kans om gelijk te maken. Joey Veerman legt de bal panklaar op het hoofd van Tillman, maar deze mist het doel.

Ondermaats

De ergernis van de supporters van PSV richt zich intussen op scheidsrechter Srdjan Jovanovic. De Serviër geeft Lozanzo geel voor een ogenschijnlijk lichte overtreding, maar laat daarna bij identieke situaties de kaarten op zak voor Duitse spelers. Bovendien begint hij steeds meer op een 'pietlut' te lijken, die op zijn strepen staat en voor het minste of geringste fluit.

In de 39e minuut is er een grote kans voor Bakayoko. De Belg kan alleen op het Duitse doel afgaan, maar zijn balbehandeling is gewoonweg ondermaats. Toch krijgt hij de bal nog bij Saibari, die op de vuisten van Meyer knalt. Het spel golft nu op en neer en scheidsrechter Jovanovic heeft de grootste moeite om de zaak in de hand te houden.

Rijp

In de tweede helft moet het dan maar gaan gebeuren. In dezelfde samenstelling als voor de rust. Met name Lozano blijft echter grossieren in balverlies en lijkt rijp voor een wissel. De opties op de flanken zijn echter minimaal. Bovendien heeft ook Bakayoko ‘het’ nog niet. De Jong heeft nog geen enkele bruikbare voorzet gekregen.

In de 53e minuut veert het PSV-publiek op. Tillman gaat over het been van Hummels en de scheidsrechter wijst naar de stip. De VAR is het met hem eens. De Jong is vervolgens trefzeker: 1-1. Het stadion ontploft. ‘We’ leven weer! PSV lijkt nu een beetje te hinken op twee gedachten: doordrukken of even gas terug? Na een uur is Malen twee keer gevaarlijk. De oud-PSV’er verzuimt gelukkig doeltreffend af te ronden. Aan de andere kant mikt ook Saibari te hoog. Het blijft ongemeen spannend…

Verder

In de 75e minuut wordt Lozano eindelijk verlost uit zijn (én ons) lijden. Hij wordt vervangen door Ricardo Pepi. Ook Bakayoko is niet in goeden doen. In de 76e minuut speelt de Belgisch international zich vrij, maar zijn schot is dat van een E-pupil. Keeper Meyer van Borussia kan de bal eenvoudig oprapen. Dit soort kansen moeten ‘erin’, als we nog een ronde verder willen.

Bijna is Dest in de 81e minuut succesvol. De linksback stoomt op en kogelt de bal richting Borussia-doel. Meyer is opnieuw op zijn post en redt knap. PSV voelt dat er meer in zit, maar raakt niet veel later Saibari kwijt. Hij kan niet meer verder en wordt vervangen door Mauro Junior. De Duitsers lijken ondertussen tevreden met een gelijkspel.

Zij worden uiteindelijk op hun wenken bediend. Over drie weken moet PSV top zijn, als we nog verder willen in de Champions League!

Laatst bijgewerkt : 21 feb 2024 - 10:14