Home > Nieuws > Kansen tegen Borussia Dortmund niet optimaal benut in thuiswedstrijd

Kansen tegen Borussia Dortmund niet optimaal benut in thuiswedstrijd

Persconferentie achtste finale Champions League

20 feb 2024 - Door: Peter Vos & WJS

De openingswedstrijd in de achtste finale geeft voor beide trainers na afloop reden voor tevredenheid. Ook Joey Veerman, die fit genoeg was om tegen middernacht ook de pers te woord te staan, heeft vertrouwen in een goede afloop over twee wedstrijden.

De stilist stond deze avond op de nummer zes positie en dit keer beviel dat hem wel. "Als er een spits mij volgt vind ik het irritant, maar nu met twee spelers die druk zetten vanuit Borussia gaf het mij juist reden om in mijn spel te komen. Ik ben fit en kan juist in deze intensieve wedstrijden mijn ei goed kwijt. De wedstijd zelf had twee gezichten; de eerste helft hadden we de beste kansen en de tweede helft controleerden we juist het spel. Met name de voetbaldriehoek met Jerdy Schouten en Olivier Boscagli in het centrum pakte goed uit. Met wat minder slordigheid in de aanval hadden we de thuiswedstrijd kunnen winnen. Daarom heb ik veel vertrouwen in het uitduel en kijk uit naar de 80.000 fans en de Gelbe Wand. Ik hoop dat we ze stil kunnen krijgen!"

Terzic kijkt in spiegel

De coach van Borussia - Edin Terzic ziet weer andere elementen uit de wedstrijd die hem vertrouwen geven dat de Duitsers aan het langste eind gaan trekken. "De druk die we PSV oplegden, konden we helaas niet de hele wedstrijd volhouden. De tweede helft moesten we teveel achteruit lopen om te voorkomen dat PSV echt gevaarlijk werd. Hierdoor heeft de thuisclub geen echte kansen meer gecreeërd en daar zijn we tevreden over. De penalty was inderdaad discutabel, waarbij ook Mats Hummels overtuigd was van zijn gelijk. In de winterstop hebben we nog intern discussie gehad over dat we teveel penalty's tegen kregen en nu gebeurde het weer. We moeten vooral naar ons zelf kijken: was Malik Tillmann niet in die situatie gekomen, dan was er ook geen gelegenheid tot een strafschop geweest.

Bosz mist buitenspelers

PSV trainer Peter Bosz kan zich vinden in de discussie over de gegeven penalty. "Aan de reacties van de Duitse spelers te zien, wist ik dat het een licht gegeven strafschop was. Over de hele wedstrijd gezien was het absoluut verdiend dat we niet verloren hebben. Vooraf was ik ontevreden met een 1-1 uitslag, maar zeker na de eindfase tweede helft moeten we tevreden zijn. Het was een intense wedstrijd, met op het eind veel krampgevallen en uitglijdende spelers bij het slechter wordende veld.

Voor mij zijn er twee oorzaken dat we het openingsduel in de achtste finale niet in winst om hebben kunnen zetten. De laatste bal was bij veel aanvallen net niet goed. En in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft kon ik geen frisse buitenspelers inbrengen om de basis met Johan Bakayoko en Hirving Lozano waardig te vervangen. Dat had vandaag ook effectief kunnen zijn. Net als Veerman heb ik ook vertrouwen in de uitwedstrijd in Dortmund over drie weken. We hebben dit seizoen al meerdere malen in uitwedstrijden laten zien een goed resultaat neer te kunnen zetten!"