Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Reacties na afloop van de topper PSV-Feyenoord

Reacties na afloop van de topper PSV-Feyenoord

3 mrt 2024 - Door: Stijn Slaats

Tijdens de nabeschouwing op schoven in de perskamer beide trainers en Guus Til namelijk PSV en Ramiz Zerrouki voor Feyenoord aan. Waarbij het aanwezige journaille de kloof van tien punten tussen beide clubs te groot vinden om nog van een spannende competitie te spreken.

Peter Bosz: “Ik vond ons in de eerste helft de bovenliggende partij, met twee ballen op de paal en een schuiver voorlangs. Maar we waren vooral ongekend slordig achterin. In de tweede helft kwamen we verschrikkelijk uit de startblokken, dat ben ik van mijn team niet gewend. Als ik van mijn keeper moet genieten, is dat een slecht teken. Walter hield ons op de been.”

“Ik heb mijn verdediging vaak in bescherming genomen maar vandaag maakten we grote fouten. Ollie Boscagli speelt een geweldig seizoen maar oogde vandaag onzeker. Ik heb daar nog niet met hem over gesproken. We lieten ballen wegstuiteren, kwamen te lang in de één-tegen-één situatie. We hebben het het hele seizoen goed gedaan en daarom ben ik teleurgesteld, omdat ik weet hoe goed mijn spelers zijn.”

“Wij hebben de aanval van Feyenoord afgeslagen en daar ben ik blij mee. Maar tegen dit Feyenoord, dat veel meer wedstrijden gespeeld heeft in de afgelopen weken, hadden we veel meer de duimschroeven moeten aandraaien. Dit is onze derde gelijkspel in 24 wedstrijden, dat is knap. Dat we erin slagen steeds die concentratie zo vasthouden. Ik vond ons tegen Dortmund en PEC Zwolle frisser, frivoler spelen. Wellicht omdat we tot dusver zo stabiel waren dit seizoen, ben ik nu wat meer teleurgesteld.”

“Ik maak Guus Til nu pas een seizoen mee. Toen hij in de basis kwam, bleef hij scoren. Dat is Guus. Hij is er drie weken uit geweest, dan twijfel je toch en kijk je wat heeft dit elftal nodig. We dachten dat het beter was om vandaag Guus eerst in te brengen. Hij schiet de bal geweldig binnen.”

Guus Til: “Als je er als wissel inkomt bij deze stand, dan is je eerste doel om de gelijkmaker te forceren. Invallen in een topper is het best zwaar. Je kan trainen wat je wil, maar een wedstrijd is wel wat anders. Ik had gehoopt dat ik zou kunnen starten maar de trainer maakte een andere keuze. We hebben nog 10 wedstrijden te gaan, dus je hoort me nog niet zeggen dat de competitie nu gespeeld is. Dat zal ik pas zeggen als het niet meer fout kan gaan.”

Doel nummer één is nu om kampioen te worden, alles wat erbij komt, zoals een ongeslagen status, is mooi meegenomen. ongeslagen. Ik zie ons niet zoveel punten meer weggeven maar het kan wél. Het is niet onmogelijk.

Ik wil ook mijn excuses aanbieden voor mijn reactie na de hoofdblessure van Timber. Hij was serieus aangeslagen en dat was slecht van mij. Het kwam voort uit frustratie omdat spelers, nu er voor hoofdblessures meteen afgefloten wordt, soms misschien denken om even dat moment te pakken om het ritme uit de wedstrijd te halen. Dat was in dit geval fout geïnterpreteerd en wil ik mijn verontschuldigingen voor aanbieden.”

Arne Slot: “Ik denk dat het vandaag een terechte uitslag is. In de eerste helft was PSV sterker en kregen zij de meeste kansen, wij wellicht de beste kansen. Het vervelende voor ons was dat de enige kans in de tweede helft van PSV erin ging. PSV zet altijd druk en wij speelden met een extra middenvelder, waardoor we in de grote ruimtes soms in twee tegen twee situaties zouden komen. Wij wilden druk zetten maar dat ook afwisselen door Ramalho in de opbouw vrij te laten. Santiago Gimenez maakte het de centrale verdedigers van PSV erg lastig en heeft waarde gehad met zijn druk zetten, daar heeft hij vandaag een betere rol in vervult.

Na die vroege 1-0 dacht het publiek dat het 10-0 worden, gelukkig ben ik niet de tweede trainer van Feyenoord die dat overkwam. Het was een geweldige individuele actie van Tilman. Maar daarna waren wij in staat het duel om te draaien. Ik heb het overwogen om voor de winnende goal te gaan. Maar daar uiteindelijk niet voor gekozen. Het was zeer evenwichtig duel en wellicht krijg je hem dan tegen. Dus vandaar keuze om drie middenvelders te laten staan. We hebben echter tot het einde getracht om te winnen. Het grote verschil is vaak meer de mentale vermoeidheid dan de fysieke pijntjes. Het was vandaag een veel opener duel dan tegen FC Groningen.

Ramiz Zerrouki: “We kwamen hier om te winnen. Ik denk dat we daar alles aan hebben gedaan maar op het einde was het moeilijk nog wat extra’s te doen. We zijn teleurgesteld dat we het duel hier niet winnend hebben kunnen afsluiten. In het begin hadden we het moeilijk maar we groeiden in de wedstrijd en hebben in de tweede helft kansen gehad om te winnen. Dat vroege tegendoelpunt was een tik maar onze reactie was goed: we hebben de achterstand omgezet in een voorsprong. Dat is onze kracht, we laten ons niet gek maken. We wisten dat het moeilijk zou zijn om hier te winnen, het verschil in punten blijft het zelfde waardoor we ons vooral op de tweede plaats moeten concentreren.

Laatst bijgewerkt : 3 mrt 2024 - 17:43