Home > Nieuws > PSV met onnodig veel moeite langs Go Ahead Eagles

PSV met onnodig veel moeite langs Go Ahead Eagles

Hoofdrollen voor Sergiño Dest, Walter Benitez en Armando Obispo

8 mrt 2024 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft vanavond weer vertrouwd een overwinning geboekt. De enige goal van de wedstrijd viel al na tien minuten in de wedstrijd. Sergiño Dest trok vanaf de linkerflank de zestien in en besloot uit te halen, zijn schot krulde op prachtige wijze in de kruising. Vervolgens had PSV het aan zichzelf te danken dat het de wedstrijd niet eerder besliste. Walter Benitez redde PSV met name in de tweede helft een flink aantal keer met prachtige reddingen. Bakayoko had in de absolute slotfase nog de 0-2 op zijn schoen, maar zijn rollertje eindigde op de paal.

Door: Noël van de Laar

Peter Bosz noemde het op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in Deventer al een potentiële bananenschil. PSV creëerde veel, maar miste de precisie in de afronding voor het doel. Daardoor had de trainer bijna het gelijk aan zijn zijde gekregen, zeker op het moment dat Armando Obispo met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer werd gestuurd. Gelukkig voor de ploeg van Bosz gebeurde dit in de laatste minuut van de officiële speeltijd en dus kreeg Go Ahead Eagles slechts enkele minuten de tijd om de gelijkmaker te forceren. Met de hartstochtelijke steun van de Adelaarshorst kwam de ploeg nog gevaarlijk dichtbij een stunt, maar wist Walter Benitez PSV dus meermaals te redden.

Aan de andere kant had PSV ook behoorlijke kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo misten onder meer Sergiño Dest, Ricardo Pepi en Hirving Lozano opgelegde kansen op de 0-2. Peter Bosz zal opgelucht adem hebben gehaald bij het horen van het laatste fluitsignaal.

Hoewel er voorafgaand aan het treffen in Deventer met geen woord zou zijn gerept over Borussia Dortmund door zijn ploeg kan het vizier nu wel op die kraker van aankomende woensdag. Dan staat in het Signal Iduna Park de return in de Champions League op het programma, waar PSV gaat proberen nóg een ronde verder te komen in het Europese hoofdtoernooi. Dankzij het enige doelpunt van de wedstrijd van Sergiño Dest, zal de tevredenheid overheersen bij de Eindhovenaren, met de drie punten in de bus terug naar de Lichtstad.

Laatst bijgewerkt : 8 mrt 2024 - 22:17