Home > Nieuws > Het doek in de Champions League is gevallen voor PSV

Het doek in de Champions League is gevallen voor PSV

Gemiste kansen breken de ploeg van Peter Bosz uiteindelijk op

13 mrt 2024 - Door: Noel Van de Laar

PSV is er vanavond niet in geslaagd de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Gesteund door ruim 75.000 hartstochtelijke en uitzinnige supporters kwamen de Duitsers binnen drie minuten via Jadon Sancho al op voorsprong. In de blessuretijd maakte Marco Reus het karwei af, terwijl Luuk de Jong even daarvoor een uitgelezen kans op de gelijkmaker miste. Na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven drie weken geleden, eindigde het vanavond dus in een 2-0 overwinning voor de ploeg van Edin Terzic.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

Borussia Dortmund zette PSV vanaf het eerste fluitsgnaal vast op de eigen helft en kreeg in het eerste half uur zeeën van ruimte van Eindhovenaren. Dat het na dertig minuten slechts 1-0 stond, mag dan ook een wonder genoemd worden. PSV leek de schroom daarna wat van zich af te spelen, dankzij een eenvoudige ingreep van Peter Bosz. De oefenmeester besloot vanuit een strakke organisatie een op een te verdedigen. Vanaf dat moment begon het wat beter te lopen en creeërde het team ook wat eerste kansen, zonder het doelman Kobel daarbij echt moeilijk te maken.

İn de rust mocht de teleurstellende Guus Til in de kleedkamer achterblijven. De middenvelder werd vervangen door Hirving Lozano waardoor Malil Tillman een linie terugzakte. Dat leek een gouden ingreep. PSV begon steeds beter te voetballen en steeds makkelijker de combinaties te vinden. En ook de doelman Kobel kreeg steeds meer kansen te verwerken en wist met veel moeite de voorsprong op het scorebord te houden. Het hoofd van Luuk de Jong werd een aantal keer knap gevonden door zowel Joey Veerman als door Jordan Teze en Hirving Lozano haalde vernietigend uit. Zijn schot spatte hard uiteen op de paal.

En zoals het cliche luidt: Als je zelf de kansen niet maakt, valt hij uiteindelijk aan de andere kant. Zo geschiedde ook vanavond. De blessuretijd liep al een tijd op het moment dat Luuk de Jong oog-in-oog kwam te staan met Kobel. Normaal een koud kunstje voor de aanvoerder en aanvalsleider van PSV; dit keer verdween zijn inzet hoog in de Gelbe Wand. Vanuit de omschakeling profiteerde de ingevallen Marco Reus aan de andere kant wel oog-in-oog met Walter Benitez, waarna arbiter Orsato direct affloot.

PSV ontsnapte overigens een kwartier voor het einde al aan de 2-0; na een vrije trap van Marco Reus kon Niclas Füllkrug vrij inschieten. Na tussenkomst van de VAR bleek de spits echter net te vroeg te zijn ingelopen waardoor zijn goal werd teruggedraaid.

Voor PSV kan het vizier nu volledig op de Eredivisie. Na de, onverdiende, uitschakeling in de KNVB-Beker, eindigt het sprookje in de Champions League vanavond in Dortmund. De resterende negen wedstrijden in de competitie begint PSV aanstaande zondag in het Philips Stadion als nummer drie FC Twente naar Eindhoven komt. Zaak voor de ploeg van Peter Bosz om deze kater van jewelste dan weg te spoelen.