Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV contracteert talent Vonlanthen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV contracteert talent Vonlanthen

Talent verkiest PSV boven Europese topclubs

15 nov 2002 - Door: HK

PSV heeft een geweldige slag geslagen door het grote talent Johan Vonlanthen te contracteren. De pas 16-jarige aanvaller van het Zwitserse Young Boys staat te boek als 'een supertalent'.

Vonlanthen tekende een contract voor vier en een half jaar, dat in zal gaan per 1 januari 2004. In dat jaar wordt de Zwitser met Columbiaanse moeder en Zwitserse vader namelijk 18 jaar en is hij pas gerechtigd om voor PSV te spelen.

Vonlanthen staat te boek als een snelle en technisch begaafde aanvaller met een groot scorend vermogen. Tijdens het laatste toernooi om de Ottencup was hij als (gast)speler van PSV-A1 één van de uitblinkers. Onlangs maakte hij als invaller zijn debuut voor Zwitserland -21 en scoorde prompt de winnende treffer. Enige maanden terug debuteerde de aanvaller in het eerste elftal van Young Boys.

Vonlanthen stond ook in de belangstelling van o.a. Real Madrid, FC Barcelona, Internazionale, Juventus en Ajax. Maar de 16-jarige aanvaller had zijn keuze al lang gemaakt: hij wilde hoe dan ook naar PSV.